Keops fanget i eget spin

Flere eksperter i ledelse kritiserer nu ejendomsselskabet Keops for at forsøge at dække over sandheden om Eric Rylbergs exit fra den daglige ledelse.

Ledelseseksperterne ser Rylbergs exit som en klar svækkelse af selskabets ledelseskraft, skriver Børsen.

Men selv om Rylberg flytter ud i kulissen, kan han ikke løbe fra sit ledelsesansvar, mener de.

Professor Anders Drejer fra Handelshøjskolen i Århus siger:

»Enten har man sagt noget, som er forkert - ellers har man glemt at sige noget, der er rigtigt. Et eller andet er gået galt i kommunikationen. I første omgang kommunikerede man for meget og i anden omgang for lidt,« siger Anders Drejer.

Hvis Keops fremover skal undgå lignende skriverier i pressen, ligger løsningen ifølge Anders Drejer ligefor.

»Man kan starte med at sige sandheden - og det ser ikke ud til at gå særligt godt for øjeblikket. Man har valgt at fortie Rylbergs nye rolle i stedet for at sige det åbent. Man kan ikke forvente, at folk ser sådan en oplysning på side 15 i årsregnskabet. Det er ikke at opfylde sin informationspligt,« siger professoren og føjer til:

»Hvis det ikke er ulovligt, er det i hvert fald amoralsk. På længere sigt vil den negative effekt være værre, fordi folk har en god hukommelse. Hvis Keops om 10 år ansætter en ny Rylberg, vil markedet være langt mere forbeholden i sin reaktion«.

Ledelseskraft svækket

Professor i corporate governance ved Copenhagen Business School Steen Thomsen vurderer, at ledelseskraften er svækket i Keops med Rylbergs nye konsulentlignende rolle, og selskabets troværdighed har lidt et alvorligt knæk ved den måde, selskabet håndterer sagen på:

»Jeg så positivt på Keops, da de præsenterede Eric Rylberg og tænkte, at de har åbenbart problemer, og nu vil de gøre noget ved det. Og jeg tænkte, at Rylberg står som en garant for, at virksomheden fremover vil udvikle sig i en mere ordentlig retning. Jeg tror, at det var sådan, mange andre også så på det,« siger Steen Thomsen.

Kilde: Børsen