Katastrofale handler koster dansk kapitalfond livet

Den danske kapitalfond Deltaq startede i 2007 med bulder og brag, men en lang række dårlige investeringer sender nu fonden mod lukning.

Jesper Lacoppidan, tidligere direkør i Deltaq med Dennis Willer, der er administrerende direktør i kapitalfonden. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Deltaq havde håb om sucess og om at åbne flere fonde, der skulle investere masser af penge og tjene masser af penge. Men drømmen ser ud til at være brast under vægten af adskillige frygtelige investeringer.

Det skriver Børsen.dk

Først var det Operail, der gik i betalingsstandsning og sidenhen blev solgt for en krone. En anden investering, der gik helt galt, var firmaet Attraq, der lavede displays til dagligvarehandlen. Det marked forsvandt med finanskrisen, og firmaet gik konkurs. Og det store smykkefirma Spinning Jewelry, som skulle være Pandora-udfordrer, blev aldrig en reel udfordring for andre end Deltaq, som i 2013 måtte indgive konkursbegæring.

Deltaq havde et underskud i 2014 på 62 millioner kroner. Kun virksomhederne Jeka Fish og Bollerup Jensen er tilbage i stalden, og de to virksomheder er også på vej ud. Direktør for Deltaq, Dennis Willer, vurderer dog, at det vil tage et par år, før de to virksomheder er helt klar til at blive solgt.

»Det må være lidt ligesom film. Hvis du laver en god film første gang, kan der komme en to'er og en tre'er. Men hvis du starter med at lave en skidt film, er der nok ikke så mange seere til de næste. Så Deltaq lukker, når de sidste to selskaber er solgt,« siger formand for Deltaq René Spogárd til Børsen torsdag.

Deltaqs aktiekurs er faldet med 69,6 procent siden lanceringen i 2007, og virksomheden overvejer nu at afnotere fra børsen. Aktien er faldet fra 103,5 ved laceringen til 31 kroner per aktie i dag. De mener at kunne spare omkring 1,5 millioner kroner ved en afnotering.

Der er et lille håb, om at de to tilbageværende virksomheder kan blive solgt så dyrt, at det redder fonden, men direktør Dennis Willer ser det alligevel som en lidt for urealistisk forventning. Deltaq har på de otte år nået et salg, da man i marts solgte selskabet Combilent til svenske Industrade.