Karsten Ree har tjent 650 millioner kr. på aktier i år - men fortryder Tesla-investering

Her er de vigtigste ting, du skal vide, før du starter din dag. Vi læser erhvervsnyhederne og tjekker aktiekurserne, før du står op, så du kun behøver at læse én artikel fra morgenstunden for at været helt opdateret.

Foto: Marie Hald
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godmorgen,

I dagens nyhedsoverblik skal du høre om bankbossen Lars Thuesen, der sælger sine kunder. Og så er der nyt om Danmarks rigeste kommunikationschef. Først vender vi dog blikket mod erhvervsmanden Karsten Ree, der i øjeblikket skovler penge ind på aktier.

1
Karsten Ree har haft et formidabelt aktieår

Milliardæren Karsten Ree har valgt at satse hårdt på aktieinvesteringer, og den strategi har givet pote.

Med en stor andel tech-aktier som Apple, Amazon, Alphabet og Facebook i sin portefølje har han alene i år opnået en fortjeneste på godt 650 mio. kr., skriver Finans.

»Den anden dag var jeg sgu oppe i 900 mio. kr. i fortjeneste. Men jeg har altså oparbejdet et tab på dollars på 225 mio. kr., der skal trækkes fra. Mit overskud for året lige nu er ca. 650 mio. kr. for de første syv måneder. Det stammer hovedsageligt fra Alibaba og mine tech-aktier,« siger Karsten Ree.

Der er dog også malurt i bægeret. Ree kom for tidligt ud af en Tesla-investering, da han han valgte at sælge aktien for omkring seks måneder siden.

72-årige Karsten Ree solgte i 2008 Den Blå Avis til eBay for 2,1 mia. kr., hvilket har gjort ham til en af Danmarks rigeste personer. Pengene har han valgt at investere, og han har i øjeblikket for over 3,5 mia. kr. i aktier.

Ree har dog også oplevet bagsiden af investeringsmedaljen, da han tidligere har mistet en formue på krak i Amagerbanken og Cimber Sterling.

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag.

- eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

2
Dansk ingeniørfirma hyrer på livet løs

Danmark mangler ingeniører. Sådan har det lydt igen og igen fra erhvervsfolk og politikere. Nu forsøger det danske ingeniørfirma BIIR at tackle udfordringen ved at hyre udenlandske ingeniører til job både i og uden for Danmark.

Firmaet venter at fordoble sin medarbejderstab i de næste par år. Det er primært i Ukraine, at fremgangen ventes at ske, for BIIR er begejstrede for ukrainerne. Firmaet forventer, at afdelingen i Ukraine har 500 ansatte i 2020, hvilket er flere end fire gange så mange som i dag. Læs mere i Berlingske Business.

3
Bankboss sælger kunders dårlige lån

Når en ny regnskabsstandard, IFRS, træder i kraft i januar 2018, vil bankerne blive tvunget til at øge nedskrivningerne på udlån. Det har fået ejer og topchef i Basisbank Lars Thuesen til at skille sig af med misligholdt gæld på 378 mio. kr. Dermed kan han fokusere på at skabe nye forretninger samt pleje sine gode kunder.

Køberen er de nødlidende lån er inkassokoncernen B2 Holding. Flere inkassofirmaer forventer, at interessen for at sælge forfalden gæld vil stige i banksektoren, skriver Børsen.

4
Forgyldt pressemand stifter nyt firma

En af Danmarks mest erfarne kommunikationsrådgivere Karsten Anker Petersen stifter et nyt kommunikationsbureau, når han i september forlader jobbet som kommunikationsdirektør i Dankort-ejeren Nets.

Karsten Anker blev i begyndelsen af året kendt som Danmarks rigeste kommunikationschef. Det skete, efter at Berlingske Business havde gennemgået hans personlige regnskaber. Her fremgik det, at han stod til at tjene op mod 35 mio. kr. på Nets' børsnotering. Læs mere her.

5
Google-medarbejder fyret efter kvindekommentar

IT-kæmpen Google er kommet i modvind, efter et internt opslag på et diskussionsforum er blevet lækket. I opslaget skriver en af Googles mandlige medarbejdere, at »biologiske årsager« er med til at forklare manglen på kvinder i ÍT-selskabets ledelse.

Vicedirektør i Google, Danielle Brown, har taget afstand fra det lækkede dokument, og medarbejderen er nu blevet fyret.

Det sker der i dag

  • Smykkekoncernen Pandora aflægger regnskab for første halvår 2017.
  • Finans Danmark løfter sløret for, hvor mange boliger der blev solgt i juli
  • Copenhagen Fashion Week for forår-sommer 2018-kollektionen begynder.

Det skal investorerne holde øje med

Nordeas seniorstrateg, Morten Hessner, har her nedfældet de vigtigste ting, som investorerne skal holde øje med i dag:

  • I dag kl. 12 dansk tid kommer der tal for erhvervstilliden i juli for de mindre amerikanske virksomheder, den såkaldte NFIB-indikator. Markedet forventer et uændret niveau på 103,6, hvilket indikerer relativ høj vækst, og et tal i det niveau vil understøtte fortsat fremgang for både vækst og aktiekurser i USA i den kommende tid.
  • Kl. 16 offentliggøres der tal for hvor mange jobåbninger, der var i amerikansk økonomi i slutningen af juni, den såkaldt JOLTS-rapport. Det er en af de mange indikatorer for arbejdsmarkedet i USA, som står en smule i skyggen af den egentlige jobrapport (Kongetallet), men den giver et vigtigt signal om, hvorvidt jobskabelsen kan fortsætte i USA. Markedet forventer et tal på 5,775 mio. job, hvilket er en spids højere i forrige måned.
  • Det er også værd at holde øje med den sidste del af regnskabssæsonen i USA og Europa. Der kommer fortsat en del regnskaber ind i dag, som markedet vil have stor fokus på.

Det sker på markederne

Trods rekorder på det amerikanske aktiemarked mandag går de asiatiske børser tilbage tirsdag morgen.

  • Nikkei 225: -0,3 pct.
  • Hongkongs Hang Seng: +0,1 pct.
  • Sydkoreas Kospi: -0,1 pct.
  • China Shanghai Composite: -0,2 pct.