Karsten Ree er tilbage: Tjener stort på investeringer

Rigmanden Karsten Ree lander rekordoverskud på en halv milliard kroner på sine investeringer i 2014.

Karsten Ree tjener atter styrtende efter en fejlinvesteringer i blandt andet Amagerbanken og Cimber Sterling. Desuden har han et realityprogram på Kanal 5 med sin hustru, Janni Ree. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter et par magre år tjerner rigmanden Karsten Ree igen styrtende med penge.

Med et resultat på omkring en halv milliard kroner i 2014 er Karsten Ree godt på vej mod en formue på to milliarder kroner, efter han tabte omkring en milliard på fejlslagne investeringer i blandt andet Amagerbanken og flyselskabet Cimber Sterling. der begge gik konkurs.

»Helt overordnet har Ree-koncernen tjent godt en halv milliard i 2014, hvilket jeg er meget tilfreds med. Det er blandt andet sket via investeringer i børsnoterede aktier. Set i lyset af hvad der er sket, investerer jeg nu mere ud fra ren og skær fornuft og ikke nær så meget veneration som tidligere,« siger Karsten Ree til Finans.dk.

Resultatet er ifølge Finans.dk det bedste siden 2008, hvor rigmanden solgte Den Blå Avis til eBay for 2,1 milliarder kroner. Timingen viste sig at være perfekt. Kort efter kom finanskrisen og værdiansættelsen på brugthandelsavisen måtte nedsættes med 1,3 milliarder.

Det er særdeles vanskeligt at få overblik over Karsten Rees forretningsimperium, der bygger på en myriade af forskelligartede selskaber, hvoraf nogle er samlet i tre holdingselskaber. Overskuddet kommer blandt andet i hus via investeringer i aktier, mens millionerne fosser ud af driften på safarirejser og dyrepark.

Regnskabet for Karsten Ree Holding A, der primært rummer dyreparken i Ebeltoft og safarirejser i Kenya, melder om et dundrende underskud på driften, mens den positive bundlinje på 8,5 millioner kroner udelukkende skyldes finansielle indtægter på 37,3 millioner kroner.

Karsten Ree Holding B dækker udlejning af ejendomme, drift af golfbane, udlejning af skibe, handelsvirksomhed, deltagelse i et bioraffinaderi samt udlejning af biler, busser og lastvogne. Her ender driften med et overskud på knap 56 millioner kroner, der med finansielle indtægter på 266 millioner kroner ender med et resultat efter skat på 238,5 millioner kroner.

Karsten Ree Holding C er udelukkende investeringer i andre virksomheder. Her ender resultatet efter skat på 79,7 millioner kroner.

Karsten Ree tjente sidste år 560 millioner kroner på Nokia-aktier, som havde opkøbt over en årrække. Da Microsoft købte Nokias mobilforretning steg kursen gevaldigt, hvorefter den danske rigmand solgte med en heftig fortjeneste.