Kapitalfondselskab styrer mod afvikling

Investeringsselskabet Speas har besluttet at ændre strategi og udlodde mest muligt af sin likviditet. Det sker på baggrund af en utilfredsstillende aktiekurs i forhold til indre værdi.

Formanden og initiativtageren til investeringsselskabet SPEAS, Henning Kruse Petersen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Bestyrelsen har derfor besluttet, at selskabet aktuelt skal prioritere udlodninger til aktionærerne over nye investeringstilsagn for, også på kortere sigt, at sikre den bedst mulige værdiskabelse for aktionærerne.

- Speas agter således at udlodde mest muligt af sin likviditet under hensyntagen til de udestående investeringstilsagn, og frem til udgangen af 2014 påregner bestyrelsen, at selskabet har likviditet til at kunne udlodde 100 mio. kr., hvortil kommer en væsentlig andel af eventuelt modtaget exitprovenu, skriver selskabet.

Selskabet fremhæver også, at Speas' investeringskapacitet gennem udlodninger vil reduceres i en sådan grad, at det forventes at resultere i en afvikling af selskabet.

Selskabet fortsætter med at købe egne aktier i markedet i det omfang, aktiens likviditet tillader dette.

Selskabets beholdning af egne aktier udgør p.t. 8,9 pct. af aktiekapitalen, og bestyrelsen har en bemyndigelse til at erhverve op til 15 pct. af aktiekapitalen.

Bestyrelsen vil på Speas' ordinære generalforsamling, 26. maj 2014, foreslå, at antallet af bestyrelsesmedlemmer reduceres og foreslå, at selskabets beholdning af egne aktier annulleres. Der vil også blive redegjort for hvordan udlodninger fremadrettet vil blive gennemført.

/ritzau/FINANS