Kapitalfonds-konge overtager selv fynsk legepladsgigant

Kapitalfonden Nordic Capital har solgt den fynske virksomhed Kompan, som laver legepladser og legetøj. Ny ejer er blandt andet Christian Dyvig, tidligere partner i netop Nordic Capital.

Christian Dyvig har købt 57 procent af Kompan af kapitalfonden Nordic Capital, hvor han selv har været partner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Nordic Capital har solgt legepladsgiganten Kompan, som i seneste regnskab omsatte for 1,3 milliard kroner. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Kapitalfonden har gennem længere tid haft svært ved at finde en køber til den fynske virksomhed. Flere salgsprocesser har været sat i gang, mens børsnoteringer er blevet stoppet. Men nu har særdeles gode kendere af Kompan sat sig på Kompan.Virksomheden er solgt til den nuværende administrerende direktør i Kompan, Connie Astrup-Larsen, som sætter sig på 10 procent af virksomheden, supply chain direktør Jesper Egelykke Jensen med 5 procent, mens PFA Pension sætter sig på 28 procent og Christian Dyvig tager de resterende 57 procent.

Christian Dyvig er tidligere partner i Nordic Capital, og med kapitalfondens kvaler med at finde en køber kan man forestille sig, at Kompan er blevet handlet til en fordelagtig pris for køberne. Ingen af parterne ønsker dog at udtale sig om prisen. 

De nye ejere vil ifølge en meddelelse fortsætte arbejdet med at styrke Kompan som global markedsleder. Administrerende direktør Connie Astrup-Larsen glæder sig over, at den nye ejerkreds både vil sikre kontinuiteten og bidrage til fortsat fremdrift i Kompan.

»Vi har de seneste år arbejdet fokuseret med en række initiativer, som de kommende år vil styrke vores konkurrencekraft på globalt plan. Og med den nye ejerkreds har vi fortsatte rammer for at øge væksten i Kompan,« siger hun i pressemeddelelsen.

Christian Dyvig bliver efter ejerskiftet ny bestyrelsesformand for Kompan – en post, han også bestred fra 2009-11.

»Kompan har en klar mission og et unikt koncept, der hjælper børn til at være mere fysisk aktive og gennem legen fremmer deres indlæring. Det har stor relevans for børn over hele verden. Jeg glæder mig til at blive en del af virksomheden igen og bidrage til dens fortsatte udvikling,« siger han.

Christian Dyvig har indtil i dag været administrerende direktør i Lundbeckfonden, men han har valgt at trække sig fra fonden med det nye ejerskab i Kompan, hvor han altså også bliver bestyrelsesformand. Den aktive erhvervsmand har tidligere blandt andet investeret 190 millioner kroner i at købe 10 procent af FIH Erhvervsbank, hvor han er bestyrelsesformand.

Kompan er stiftet i 1970 og har hovedkontor i Odense. Desuden har virksomheden salg- og repræsentantskontorer i 20 lande i og uden for Europa.