Kapitalfond spår flere opkøb på børsen i København

Siden begyndelsen af 2015 er der foretaget bud på otte selskaber, der er noteret på børsen i København, og spørger man Jan Johan Kühl, der er ledende partner i Polaris Private Equity, vil tendensen fortsætte. Mange er for små til børsen, lyder det.

Siden slutningen af 1980'erne, hvor Jan Johan Kühl begyndte sin karriere som aktieanalytiker, er der 43, der stadig er på børsen, ud af de dengang 236 børsnoterede selskaber. Antallet af afnoteringer er gået op og ned gennem årene, og der kan nu være en ny bølge på vej. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver dagbladet Børsen.

Siden slutningen af 1980'erne, hvor Jan Johan Kühl begyndte sin karriere som aktieanalytiker, er der 43, der stadig er på børsen, ud af de dengang 236 børsnoterede selskaber. Antallet af afnoteringer er gået op og ned gennem årene, og der kan nu være en ny bølge på vej.

Årsagen til dette er ifølge Jan Johan Kühl, at mange børsnoterede selskaber simpelthen er for små, og at kapitalfonde kan tilbyde både penge og som regel samtidig giver stifterne mulighed for at beholde en ejerandel.

- En lang række virksomheder er for små til egentlig at have rigtig gavn af at være børsnoteret. Skal man rejse penge, er der ofte ingen stærk ejer til at støtte op, og uden likviditet i aktien er det vanskeligt at komme ind og ud, siger Jan Johan Kühl, der med Polaris for nyligt har opkøbt Mols-Linien, til dagbladet Børsen.

Fra januar 2015 og frem til nu har der udover Mols-Linien været bud efter Auriga, Stylepit, Berlin IV, Exiqon, Boconcept, Topsil samt Land & Leisure.

Auriga, Stylepit og Berlin IV er blevet afnoteret i løbet af 2016, mens Exiqon har sidste handelsdag onsdag.