Kapitalfond ser positivt marked for børsnotering

Kapitalfonden EQT vejrer morgenluft på aktiemarkederne. Tiden er moden til exit via børsnotering.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kapitalfonden EQT er ikke i tvivl: De positive aktiemarkeder og flere børsnoterede selskabers kapitaludvidelser vidner om, at markedet er klar til nye børsnoteringer efter flere års børstørke. Sådan lyder meldingen fra partner i EQT, Peter Korsholm.

”Der er ingen tvivl om at markedet ser ud til at være åbent også for børsnoteringer nu. Dels er værdiansættelserne er steget meget betydeligt, dels har vi set, at markedet har været villig til at skyde kapital ind i eksisterende selskaber. Og endelig hører vi fra investeringsbankerne, at markedsaktørerne er parat til at se på nye noteringer,” siger han.

Siden Trygvesta blev børsnoteret for fire år siden, har der - bortset fra børsnoteringen af Nunaminerals sidste år - ikke har været børsnoteringer i Danmark. Kun på den mindre First North-børs er der noteret en række mindre selskaber. Til gengæld har en stribe selskaber hentet ny kapital på børsen i 2009 – bl.a. DSV, Vestas og Nordea. Og senest i sidste uge havde A.P.Møller-Maersk overvældende succes med at få afsat virksomhedsobligationer.

Selv om vinduet er åbent for børsnoteringer, går EQT ikke med aktuelle planer om en hurtig exit for nogle af sine porteføljeselskaber via børsnotering, men skulle en virksomhed blive klar til salg, vil EQT ikke tøve med at skyde investeringen af via en børsnotering.

”Vi har ikke noget specifikt på tegnebrættet i Danmark lige nu, men det er da klart, at vi synes, det er positivt, at der er øget markedsaktivitet,” siger Peter Korsholm.

Han ønsker ikke at sige noget om, hvorvidt en børsnotering af et af EQT’s udenlandske selskaber kan komme på tale, og hvad tidshorisonten i givet fald er. Efter fire års børstørke – og med DONG’s kuldsejlede børsnotering in mente – er markedet for børsnoteringer også præget af en alle-venter-på-alle-situation. Første noteringsforsøg vil blive fulgt med tilbageholdt åndedræt.

”De fleste vil nok gerne se, at den første børsnotering bliver vel modtaget,” siger fra Peter Korsholm.

I Danmark ejer EQT følgende selskaber: BTX, Cimbria, KMD, Dako og ISS. I sidste uge kom en lidt anden melding fra kapitalfonden Nordic Capital. Partner Lars Terney sagde til business.dk, at Nordic Capital blot ser en børsnotering som en af flere mulige exit-strategier.

Salg til en industriel spiller eller anden kapitalfond vurderes også, og Nordic Capital har ingen aktuelle planer om at gå børsvejen med nogle af de virksomheder, kapitalfonden har investeret i, lød meldingen fra Lars Terney.