Kapitalfond klar med nye milliarder til nordiske opkøb

EQT er kapitalfonden, der for knap tre år siden opkøbte butikskæden Tiger, og nu gør de klar til shoppe videre blandt store og mellemstore virksomheder i Norden.

Kapitalfonden EQT, der står bag opkøbet af Tiger-butikkerne, er klar til endnu en shoppingtur blandt nordiske virksomheder. Budgettet er denne gang godt 50 milliarder kroner, og købelysten er rettet mod det danske marked. Foto: Claus Bech Andersen Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech Andersen

På bare syv måneder har EQT rejst godt 50 milliarder kroner. Dermed lukker kapitalfonden sin syvende afdeling, og gør klar til nye opkøb af mellemstore og store virksomheder blandt andet i Dannmark.

»Opkøbet af Tiger har været en stor succes, og vi kommer uden tvivl til at fortsætte med at investere i Danmark. Lige nu kigger vi primært på mellemstore og store virksomheder med en egenkapital på op til en milliard, som vi kan hjælpe med at accelerere og udvikle sig,« siger Christian Sinding, afdelingschef i EQT til Berlingske Business.


Pengene i kapitalfondens syvende afdeling er øremærket til opkøb af virksomheder i Nordeuropa, og Christian Sinding understreger, at Danmark ses som et særdeles vigtigt marked.

EQT åbnede for inversteringer i januar i år, og siden har en kombination af internationale pensionsfonde og familieinvesteringsselskaber placeret deres penge i kapitalfonden.

Afdelingschef Christian Sinding er positiv overrasket over, hvor hurtigt det er lykkes at rejse, hvad der svarer til 50,6 milliarder danske kroner. Han mener det skyldes timing og stor tiltro til fonden såvel som markedet generelt.