Kan USAs jobrapport skabe aktierekorder?

Det har ikke skortet på rekorder i de amerikanske aktieindeks i de seneste uger, og spørgsmålet er, om den vigtige jobrapport fredag vil sende aktierne mod nye højder eller bringe dem på retræte.

Læs mere
Fold sammen

Forud for jobrapporten, der bliver offentliggjort 14.30, er investorerne dog positive. I formarkedet løftes både Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq med 1-2 pct. Torsdag lukkede Dow Jones i rekordniveauet 15.628,02, mens S&P 500 skrev historie i indeks 1706,87.

Den amerikanske jobrapport har status af at være det vigtigste månedlige nøgletal og har for vane at rykke markederne.

Der ventes 185.000 nye job uden for landbruget i juli ifølge analytikere adspurgt af Bloomberg News, men analytikernes beregninger svinget fra 23.000 til 225.000. Arbejdsløsheden ventes at falde til 7,5 pct. fra 7,6 pct.

Senere på dagen kommer også tal for det private forbrug og fabriksordrer i USA.

På den selskabsspecifikke front kører regnskabssæsonen fortsat. Her har det sociale medie Linkedin fremlagt tal for andet kvartal, der var bedre end ventet. Også forventningerne til hele 2013 blev løftet. Aktien indikeres i formarkedet til at stige hele 10 pct., når Wall Street åbner op.

Et andet selskab, der kan nyde godt at kurshop, er computerfabrikanten Dell. Selskabet er angiveligt tæt på at blive endelig afhændet til stifteren Michael Dell og Silver Lake Management, der vil afnotere Dell. Aktien ventes at stige omkring 4,1 pct.