Kæmpe Bitcoin-fald bider "graverne"

Værdien af den virtuelle valuta, Bitcoin, faldt onsdag 21 pct. til 179,37 dollar og er samlet set faldet hele 44 pct. i 2015.

Læs mere
Fold sammen

Det drastiske fald presser Bitcoin-graverne og sætter spørgsmålstegn ved valutaens reelle levedygtighed.

Det skriver Wall Street Journal.

Prisfaldet skaber tumult for de såkaldte Bitcoin-gravere, der er uafhængige computerejere, som bekræfter og behandler Bitcoin-transaktioner. Graverne er til gengæld kompenseret med nye Bitcoins. Men i takt med at kursen falder over for dollar og andre traditionelle valutaer, skæres der i gravernes profit.

For kompensere for kursfaldet har graverne øget kapaciteten og bygget hurtigere maskiner, men de drastiske kursfald gør det noget nær umuligt for graverne at generere profit.

- Dem, der havde størst tro på Bitcoins langsigtede værdi, er dem, der er blevet ramt hårdest, siger softwareudvikleren Chase Sechrist, der har tabt 30.000 dollar, svarende til det meste af sin opsparing, på valutaens rutsjetur.

Sechrist vil holde sig fra at investere yderligere i Bitcoins, indtil valutaen er bedre reguleret, men han tror fortsat fuldt og fast på betalingsteknologiens fremtid.