Jyske: Sænker anbefaling efter stærk aktiekursudvikling

Jyske Bank sænker efter en stærk aktiekursudvikling anbefalingen af aktien i Lundbeck fra »køb«. til »reducer«. Hidtil i år er aktien steget omkring 30 pct., selv om aktien fredag kom under pres og faldt 3 pct. efter skidt nyt fra USA.

Arkivfoto. Jyske Bank sænker efter en stærk aktiekursudvikling anbefalingen af aktien i Lundbeck fra »køb«. til »reducer«. Hidtil i år er aktien steget omkring 30 pct., selv om aktien fredag kom under pres og faldt 3 pct. efter skidt nyt fra USA. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Efter at have leveret yderligere analyser annoncerede H. Lundbeck og partneren Takeda i sidste uge, at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har udstedt et såkaldt Complete Response Letter (CRL) vedrørende den supplerende anvendelse til at omfatte data til behandling af kognitiv dysfunktion hos voksne med depression.

»Dette var dårligt nyt, men ikke overraskende, da det er anden gang, at FDA har afvist at inkludere nye data om Trintellix. Hverken konsensus (efter vores vurdering) eller vi har inkluderet salg fra en eventuel opdatering af indlægssedlen, så den omfattede behandling af kognitiv dysfunktion hos voksne med depression,« skriver Jyske Bank i et notat mandag.

Jyske Bank venter et maksimalt salg af Trintellix på 5 mia. kr., hvor konsensus ifølge banken til sammenligning er 4,5 mia. kr.

»Selv med den negative aktiekursreaktion, vi så i fredags, har aktiekursudviklingen været stærk, og kursen er nu tæt på vores kursmål på 370 kr. Vi nedjusterer derfor vores anbefaling til »reducer« fra »køb«.. Vi ser fortsat, at væksten drives af nye produkter, om end lanceringen af nye produkter aftager,« tilføjer Jyske Bank.

Mandag formiddag handles Lundbecks aktie 0,4 pct. lavere i 371,90 kr.