Jyske: Køb disse aktier under krisen

Jyske Bank mener, at uroen på børserne verden over giver gode muligheder for at komme ind i kvalitetsaktier til fornuftige penge. Banken udpeger fire danske sværvægtere som en god købsmulighed.

I kølvandet på uroen på det sekundære amerikanske lånemarked har det ledende danske aktieindeks, C20, de seneste to handelsdage tabt knap 4 pct. af sin værdi.

Det er store tæv i forhold til normalen og det gør selvsagt ondt på investorerne. Men man kan også vende det til noget positivt og se det som en gylden mulighed for at komme ind i nogle ellers højt prisfastsatte aktier.

"Man kan bruge sådan nogle dage her til at købe lidt ind i de gode aktier. Finansuroen ændrer ikke ved, at vi stadig er positive på aktiemarkedet, så faldene kan vise sig at åbne op for nogle rigtigt gode købsmuligheder i vores øjne. Men man skal ikke nødvendigvis bruge alle skud i pistolen i første hug," siger Martin Munk fra aktieafdelingen hos Jyske Bank til nyhedsbureauet Direkt.

Han peger på fire aktier som kan være værd at gå ind i på de nuværende kursniveauer: Novo Nordisk, Danske Bank, B&O og Coloplast.