Jyske Banks bud nummer 1

Danske Bank har haft et skidt år på børsen i 2007. Det mener konkurrenterne fra Silkeborg imidlertid vender i 2008, hvor banken spår et betydeligt potentiale.

Danske Bank

”Danske Bank vil i 2008 nyde godt af sin massive satsning på en fælles it-platform for hele koncernen samt forbedrede konkurrencevilkår på det danske marked.

Aktiekursen ventes at stige kraftigt i forhold til det lave niveau i december 2007. Afslutningen af integrationen af de tilkøbte banker i Irland og Nordirland vil byde på yderligere realisation af synergier.

Bankerne forventes at øge markedsandelene med base i koncernens fælles it-platform, som har været i brug på den grønne ø siden foråret 2006. Finske Sampo Bank forventes it-mæssigt overført i påsken 2008, hvilket vil lede til betydelige fordele via lavere driftsomkostninger og nye produkter.

På det danske marked vil indførelsen af MiFID-reglerne for værdipapirhandel og -rådgivning samt kapitallettelser som følge af Basel II give Danske Bank en konkurrencemæssig fordel i forhold til de mindre spillere på markedet. Danske Bank står generelt meget stærkt i forhold til de kommende års udfordringer”