Jyske Bank var bedste aktie i juni - ISS dårligste

Jyske Bank-aktien gav det største afkast i OMX C20 Cap i juni og ISS det dårligste. Det viser en opgøresle foretaget af Spar Nord.

Arkivfoto. Jyske Bank-aktien gav det største afkast i OMX C20 Cap i juni og ISS det dårligste. Det viser en opgøresle foretaget af Spar Nord. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Med et afkast på 8 pct. løber Jyske Bank af med sejren som månedens aktie. Aktiekursen har klaret sig markant bedre end de øvrige danske storbanker og uden nyheder fra Jyske Bank.

»Men jeg tror, at en fundamental forklaring formentlig er, at den amerikanske børsmægler J.P. Morgan 7. juni introducerede en købsanbefaling på Jyske Bank med et kursmål på 400 kr. Det var det højeste kursmål blandt analytikerkorpset og det har skabt en del købsinteresse fra udenlandske investorer,« siger aktieanalytiker i Spar Nord, Mikkel Duus-Hansen.

Han tilføjer, at aktien torsdag desuden fik endnu et kursløft, som var drevet af en positiv konklusion på en stresstest af de amerikanske banker, der trak aktiekurserne op på bankerne rundt om i verden.

I bunden af tabellen over det danske eliteindeks finder vi ISS med et negativt afkast på 6,8 pct. uden helt åbenlyse forklaringer.

»En mulig forklaring er en børsmeddelelse 31. maj, hvor ISS kom med en opdatering på selskabets aktiviteter med amerikanske Hewlett Packard, der er blevet splittet op i to enheder,« påpeger Mikkel Duus-Hansen.

Konsekvensen af denne opsplitning er, at en del af forretningsgrundlaget med Hewlett Packard sandsynligvis falder bort ifølge ISS.

Omsætningen fra kontrakten med Hewlett Packard udgjorde cirka 2 pct. af den samlede koncernomsætning i 2016, og der er således tale om en relativt stor kontrakt.

Mikkerl Duus-Hansen frem,hæver, at ISS ikke venter ikke nogen væsentlig indflydelse på selskabets resultat i 2017. Det kan dog få betydning fra 2018.

»Alt andet lige er det negativt, og aktiekursen er sevet gennem hele juni,« siger Mikkel Duus-Hansen.

I alt steg otte C20-aktier i juni. Foruden Jyske Bank var det Mærsk-aktierne, FLSmidth, Lundbeck, Chr. Hansen, Dong, Vestas og Danske Bank.