Jyske Bank: Tilbagekøbsprogram i udsigt - dir.

 

Jyske Bank har for mange penge, og de skal sandsynligvis tilbage til aktionærerne i form af et tilbagekøbsprogram. Det oplyser bankens administrerende direktør, Anders Dam, til RB-Børsen.

 

Banken har et mål om, at egenkapitalen ved udgangen af 2007 skal være mindre, end den var ved udgangen af 2006, og skal det mål opfyldes, kræver det handling inden alt for længe.

 

- Med mindre udviklingen pludselig går helt forkert, så er det temmelig store beløb, det drejer sig om, siger Anders Dam.

 

- Vi har siden 2000 ikke udbetalt udbytte, men købt egne aktier tilbage. Det vil primært være den metodik, som vi vil anvende. Vi står overfor en rimelig stor opgave her i andet halvår og derfor overvejer vi, hvordan man kan gøre sådan noget, tilføjer han.

 

Ved udgangen af halvåret beløb Jyske Banks egenkapital sig til godt 10 mia. kr., mens den ved udgangen af 2006 var 9,6 mia. kr. Dermed er der alene i første halvår sparet 400 mio. kr. op, som banken i henhold til målet helst ville af med. Hertil kommer den ekstra kapital, som sikkert kommer til i andet halvår.

 

Problemet - hvis det da er et problem at have for mange penge - bliver ikke mindre af, at de nye kapitaldækningsregler, Basel II, frigiver en masse kapital i koncernen. Jyske Banks egne beregninger viser under en række forudsætninger, at beløbet ligger omkring 4,5 mia. kr., men ikke alt vil blive udbetalt til aktionærerne.

 

- Hvis vi får godkendt det her, så vil Jyske Banks kapitalbehov kun være 5,5 mia. kr. mod i dag, hvor vi har et behov på godt 10 mia. kr., men så tæt på portene vil vi aldrig køre, siger Anders Dam.

 

Jyske Bank har søgt Finanstilsynet om at blive godkendt som "avanceret" bank og dermed om at skulle følge de nye kapitaldækningsregler for en sådan. Først i løbet af 3. kvartal eller i begyndelsen af 4. kvartal ventes Finanstilsynets tilbagemelding herpå. Behovet på 5,5 mia. kr. er beregnet på baggrund af, at godkendelsen falder på plads.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )