Jyske Bank: Lundbecks ledelsesskifte ikke optimalt

Jyske Banks medicinal-analytiker Peter B. Andersen undrer sig over, at Lundbeck venter til 2009 med at skifte Bræstrup ud, mens Lindeløv stopper næste forår. ”Det kan give interne magtkampe, når alle ved at direktøren er på vej ud,” siger Peter B. Andersen.

Lundbeck har i dag lanceret et markant skifte i toppen af medicinal-virksomheden, hvor der er sat dato for både topchefen Claus Bræstrup og bestyrelsesformand Flemming Lindeløvs afgang.

Claus Bræstrup stopper, som ventet, i 2009, mens Flemming Lindeløv stopper i forbindelse med næste års generalforsamling i april.

Men Jyske Banks analytiker Per B. Andersen mener ikke, at skiftet i toppen udføres på en optimal måde.

”De skriver selv i meddelelsen, at de helst ikke vil have, at bestyrelses-formanden og den administrerende direktør går af samtidig. Men måske de skulle have vendt det om. Det er måske lidt tidligt at lancere en afsked med topchefen, fordi der kan komme interne magtkampe, som vi så det sidst, da der skulle findes en afløser for Sprunk-Jansen. Så ved at få en ny topchef på plads relativt hurtigt, så opstår der ikke det her tomrum og usikkerhed i en virksomhed, som kan føre nogle negative ting med sig,” siger Peter B. Andersen til Business.dk.

Han tolker dagens kursfald i Lundbeck-aktien som en kombination af flere ting trods et udmærket regnskab.

”Der har været bygget nogle forventninger op de seneste par dage, hvor aktien steg meget, som ikke blev indfriet. Der er så to ting i regnskabet, der er værd at bide mærke i. De overasker lidt positivt med indtjeningen og så er der nyheden om de to udskiftninger i toppen. M.h.t. Bræstrups annoncerede afgang i 2009, så burde det ikke komme som en overraskelse, fordi vi ved, hvornår Bræstrup er født, men aktien dykker måske lidt, fordi der nu er fokus på, hvem der bliver afløseren. Så der er lidt usikkerhed om den fremtidige ledelse og det kan få indvirkning på kursdannelsen i dag,” siger Peter B. Andersen til Business.dk.