Jyske Bank lun på Brasilien: Det trækker op til tocifrede afkast

Jyske Bank ser gode muligheder i det brasilianske obligationsmarked, da det økonomiske momentum er begyndt at vende.

Jyske Bank. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Brasiliens betalingsbalance vurderes at være i bedring, og forventningerne til økonomien er positive. Dermed er der også udsigt til god støtte for den brasilianske valuta, real, der allerede er styrket markant siden starten af året, mener Jyske Bank.

»Vi ser flere tegn på, at brasiliansk økonomi nåede sit lavpunkt i 2015, og til trods for at væksten kun ventes marginalt bedre i 2016, ser vi en gunstig udvikling i vor vækstmomentummodel«, skriver Jyske Bank-analytiker Morten Nielsen i et notat.

Han konstaterer tillige, at den amerikanske centralbank ikke ventes at hæve renten før til december, hvilket også er en lettelse for de højtforrentede brasilianske papirer.

Oven i har råvarepriserne stabiliseret sig til gavn for landets store og vigtige råvaresektor, og så er den politiske situation i bedring, vurderer Jyske Bank.

»Ryger præsident Rousseff endeligt ud (Senatat besluttede tirsdag, at stille hende for en rigsret på grund af anklager om at have fiflet med de nationale regnskaber, red.), tror vi på et "relief" mere. Vi har lige haft en mand i Brasilien, og han vurderer, at den politiske situation er noget mere gunstig, end den generelle opfattelse er i investeringsmiljøet«, siger Morten Nielsen til Ritzau Finans og uddyber:

»Flere har været bekymret for, at den vikarierende præsident Temer ikke får gennemført noget, men der hører vi fra uvildige politiske kilder, at det er et gunstigt parlament, Temer har fået samlet, og at der er mulighed for budgetjusteringer og reformer i løbet af efteråret.«

Jyske Bank anbefaler køb af en 10,5 pct. obligation udstedt af Den Europæiske Investeringsbank i brasilianske real. Valget af obligation skyldes, at en række af Jyske Banks kunder ikke har mulighed for at have depot i Brasilien.

Samlet venter Jyske Bank et afkast på 12 måneder på 17,7 pct. i euro. Afkastet på obligationen vurderes at blive 10,9 pct., mens valutaafkastet ventes at løbe op i 6,1 pct. over for euro.