Jyske Bank: Kanonaftale for B&O

B&Os aftale med tyske Audi om at levere lydanlæg til alle kommende A4-modeller vil få B&Os omsætning på lydanlæg til biler til at eksplodere, mener Rune Møller, analytiker hos Jyske Bank.

Analytiker hos Jyske Bank mener, at B&Os aftale med tyske Audi vil få B&Os omsætning på lydanlæg til biler til at eksplodere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
”Audi A4 sælges i et omfang af 320.000 biler i år i modsætning til Audi A8, der sælges i 22.000 styk. Det er en kæmpe vækst for B&O,” siger han.

A4 er Audis dyre familiebil i stationcar og limousine udgave, der rammer bredt i det dyre segment blandt bilmærker i direkte konkurrence med BMW og Mercedes. B&Os aftale i dag rummer alene Audis kæmpeflyder, ministerbilen A8, der ikke sælges bredt på grund af prisen.

”Vi ser et marked alene for Audi på 750 mio. kr. for B&O og vi venter, at lydanlæg til biler vil give B&O en samlet omsætning på en mia. kr. Det er meget, for man må huske, at B&O kun omsætter for fire mia. kr.”

Rune Møller regner derfor med, at Audi-aftalen vil bidrage med et plus på 150 mio. kr. næste år for B&O.

”Vi forventer fortsat, at Audi vil indføre B&O lyd i alle biler på sigt, men der er flere år til, at A6 kommer i en ny version.”

Han tror til gengæld ikke, at B&O vil brede sig til BMW og Mercedes – alene for at fastholde de gode vibrationer hos Audi.

B&Os musikanlæg er at finde i Audis A8, R8 og A5.