Jyske Bank-aktionærer belønnet for kanonoverskud

Jyske Bank stiger pænt efter bankens regnskab for andet kvartal, der onsdag morgen viste meget større indtjening end forudset i markedet.

Foto: Henning Bagger. Bankdirektør Anders Dam (bill.) varsler, at Jyske Bank måske vil følge i Danske Banks fodspor og sætte gebyrer på brug af kassefunktionerne, både for kunder i banken og andre banker. Akrivfoto: Henning Bagger
Læs mere
Fold sammen
Banken fra Silkeborg havde langt større indtjening end forudset i kvartalet, og koblet med lavere udgifter og lidt medvind fra kursreguleringerne, var basisindtjeningen på 942 mio. kr. før nedskrivninger langt over de 637 mio. kr. forudset af analytikerne ifølge SME Direkt. På bundlinjen var Jyske også langt over det forudsete med et plus på 520 mio. kr.

Et stigende antal kasselukninger hos konkurrenterne får desuden bankdirektør Anders Dam til at varsle, at Jyske måske vil følge i Danske Banks fodspor og sætte gebyrer på brug af kassefunktionerne, både for kunder i banken og andre banker.

Det lader dog ikke til at afskrække aktionærerne. Efter 10 minutters handel ligger Jyske Bank-aktien 1,8 pct. højere i 271,60 og har dermed den næststørste fremgang i C20-indekset.