Julesalget har sparket liv i britiske forbrugsaktier

Britiske forbrugsaktier er i fin form i tirsdagens europæiske aktiemarked, efter at julesalget i Storbritannien steg trods den usikkerhed, der hersker i forbindelse med Brexit-processen.

Det brede europæiske Stoxx 600-indeks stiger 1,1 pct. til 346,64.

Salget i de 12 uger, der gik forud for den 30. december, steg til 29,3 mia. pund, hvilket er 450 mio. pund mere end sidste år. Det viser tal fra Nielsen og Kantar Worldpanel, skriver Bloomberg News.

- Den lavere inflation har hjulpet kunderne til at opretholde festbudgettet, siger Fraser McKevitt, direktør i Kantar Worldpanel, til Bloomberg.

Helt i top blandt de britiske detailselskaber ligger stormagasinkæden Marks & Spencer, der stiger 4,7 pct. Tesco stiger med 3,2 pct.

I Stoxx 600-indekset ligger sektoren som den mest stigende med et plus på 2,4 pct.

WM Morrison går modsat og falder med 3,8 pct. på grund af skuffende salgsprognoser, skriver Bloomberg News.

I sidste uge var det den britiske tøjkæde Next, det meldte ud om et forrygende julesalg - dog kun for de tre uger op til jul. En aktie i Next stiger allermest, da stigningen tirsdag eftermiddag er 5,3 pct.

FINANSHUSE SKABER TOP OG BUND

Helt i top og helt i bund har justeringer af anbefalingerne hos en række finanshuse sat sit præg.

Franske Electrocomponents, der sælger elektronik og husholdingsprodukter, er blevet løftet til "køb" af Jefferies, og det sender aktien op med 7,5 pct. Franske Ubisoft, der forhandler videospil, er blevet løftet til "køb" af Kepler Cheuvreux, og det giver et kursplus på 6,5 pct.

Hollandske Signify, der producerer belysning, er blevet sænket til "neutral" af Bank of America/Merill Lynch, hvilket sender aktien til bunds i Stoxx 600 med et kursfald på 6,2 pct.

/ritzau/FINANS