Jørgen Glistrup vil frifindes for manipulationsanklager

Den tidligere direktør i Parken, Jørgen Glistrup, vil frifindes for anklagerne om kursmanipulation. »Han forsøgte at holde kursen på lavest mulige niveau,« lød det fra Glistrups forsvarer, Karoly Németh.

Jørgen Glistrup, i midten af billedet, vil frifindes for anklagerne om kursmanipulation. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han sagde det allerede på den første retsdag, og her mere end seks måneder senere er intet ændret for den tidligere direktør i Parken, Jørgen Glistup. Han vil frifindes for anklagerne om kursmanipulation, præcis som han ville i starten.

»Jeg skal på vegne af Jørgen Glistrup fastholde den frifindelse,« lød det fra Glistrups advokat, Karoly Németh.

Glistrup er tiltalt for at have »besluttet, gennemført og instrueret« de handler på fondsbørsen, der efter anklagemyndigheden opfattelse har været kursmanipulerende. Det er gennem mange båndede telefonsamtaler blev vist, at Glisturp var i tæt kontakt med først FIH og siden Capinordic for at erhverve egne aktier til Parken. Men der har ikke været manipuleret med aktier ifølge Karoly Németh:

»Det er forsvarets opfattelse, at Jørgen Glistrup pressede kursen, og han forsøgte at holde kursen på det lavest mulige niveau,« sagde Karoly Németh, der også adresserede den myriade af telefonsamtaler, som er blevet afspillet i retten: »Problemet med de telefonsamtaler, vi har hørt, er, at anklagemyndigheden har grebet enkelte sætninger ud fra telefonsamtalerne og brugt dem, eller snarere misbrugt dem.«

Med hensyn til at beslutte de enkelte handler, så gjorde Karoly Németh det, at han er af den opfattelse, at Jørgen Glistrup kun handlede inden for rammerne af bestyrelsens bemyndigelse.

»Han handlede ikke efter forgodtbefindende. Han udførte de handlinger, som bestyrelsen havde betroet ham,« sagde Németh.