Jeudan: Kontorejendomme kører i højt gear - dir

 

Mens boligejendomme er gået hen og blevet en spektakulær affære, kører markedet for udlejning af kontorejendomme i højeste gear. Det oplyser administrerende direktør i Jeudan, Per Hallgren, til RB-Børsen.

 

- Der er bestemt ikke dødt på udlejningsmarkedet. Efterspørgslen efter kontorejendomme er meget høj, siger Per Hallgren.

 

Tilbage i 2002 skiftede Jeudan fokus. Selskabet solgte stort set hele porteføljen af boligejendomme, og fokuserede i stedet på kontorejendomme i Københavns indre by.

 

- Vi har set et stærkt fald i tomgangen (ikke udlejede lejemål, red.), og principielt har vi ingen ledige lejemål. Vores udlejningsprocent ligger stadig over 99, forklarer Per Hallgren.

 

Med sit mangeårige kendskab til ejendomsmarkedet har han en god fornemmelse af, hvad der for tiden rører sig, og når det kommer til ejendomme med nye boliger, sker der ikke så meget.

 

- Udlejningsejendomme med luksuslejligheder handles næsten ikke, men det er min opfattelse, at det i højere grad var mindre investorer og private, der deltog i den fest. De store professionelle var ikke så aktive i boligbyggeriet omkring Københavns Havn, siger Per Hallgren.

 

Den gamle Jeudan-beslutning om at droppe boliginvesteringerne var blandt andet en følge af de mange nye fleksible lånetyper på ejerboliger. De betød, at ledelsen hos Jeudan så en reel risiko for, at lejeboligerne kunne blive udkonkurreret af ejerboliger, hvilket også er sket.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )