Jens Rohde: Tre år til at undgå radiolukning

Elendige lyttertal og voldsom kritik af programfladen får nu TV 2 Radio til at rense ud i toppen. Eik Frederiksen er ikke længere programchef. Ifølge adm. direktør Jens Rohde har TV 2 Radio tre år til at undgå lukning.

TV2 Radios adm. direktør Jens Rohde bliver nu nødt til at ændre programfladen. Den nuværende programflade skaffer simpelthen ikke nok lyttere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bardur Eklund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Snart fire måneder i luften og stadig langt fra succeskriterierne. Sådan ser virkeligheden ud for TV 2 Radio, der nu gennemfører omfattende ændringer i ledelsen i et forsøg på at få rettet op på skuden.

Den kendte programchef, Eik Frederiksen, der har lavet radio i 25 år – blandt andet for DR og Sky Radio – er blevet fjernet fra jobbet. I stedet er den nuværende nyhedschef, Suzanne Moll, sat i spidsen.

Adm. direktør Jens Rohde nedtoner dog fyringen og kalder det for »en justering af organisationen«.

»Eiks spidskompetence er musikformatering og Suzanne er meget stærk ledelsesmæssigt, så derfor flytter vi om for at få frigjort den energi, der skal til, så vi kan udvikle det indhold, der skal til, så lytterne synes, at det er rigtigt fedt at høre TV 2 Radio,« siger Jens Rohde til Berlingske Business.

Faktum er da også, at TV 2 Radio er langt fra det nødvendige antal lyttere, hvis forretningen skal løbe rundt. TV 2 Radios markedsandel var i marts 3,7 pct – mens DR havde 69,2 pct. Og blandt de kommercielle har Radio 100FM næsten dobbelt så mange lyttere som Radio 2.

Ingen garanti
»Jeg håber stadig på, at vi kan nå 15 pct. i vores primære målgruppe – de 21-50-årige – ved året udgang,« siger Jens Rohde, der for nylig fik besked fra TV 2s øverste chef, Per Mikael Jensen, at man ikke holder liv i TV 2 Radio for enhver pris:

»Vi taler om et treårigt perspektiv. Men det bliver jo aldrig min beslutning, hvor længe man skal holde liv i TV 2 Radio. Og det bekymrer mig ikke det fjerneste, for jeg er sikker på, at vi kommer til at lykkes. Vi skal bare have is i maven,« siger han og lover store programmæssige ændringer på den anden side af sommerferien.

»Fra august måned er vi klar med noget, som bliver rigtig, rigtig interessant,« siger han. Han vælger dog at holde det hemmeligt, hvad det nye bliver.

Vil leve op til krav
TV 2 Radio skal dog inden da stå til regnskab over for Radio- og TV-Nævnet, der vil have sikkerhed for, at radioen leverer de krævede 1.000 timers nyheds- og magasinprogrammer om året samt mindst én times magasinprogrammer om dagen – eksklusiv reklamer og musik. De 1.000 timer skal først dokumenteres, når året er omme, men TV 2 Radio har fået frist til de øvrige krav inden den 21. maj.

»Vi vil bare have be- eller afkræftet, hvorvidt de sender en times magasinprogrammer om dagen og om deres magasinprogrammer har en varighed af minimum 15 min. eksklusiv reklamer. Derfor har vi bedt om kontrolbånd,« siger nævnets formand, Christian Scherfig.

På spørgsmålet om, hvilke sanktioner der vil komme på tale, hvis TV 2 Radio ikke lever op til lovens krav, siger han:

»TV 2 har lovet, at de fra 1. juni vil leve op til kravene. Og det stoler vi fuldt og helt på,« siger Christian Scherfig.

Jens Rohde understreger, at TV 2 Radio først leverer en samlet redegørelse om et år:

»Jeg har meddelt nævnet, at de får en redegørelse fra os den dag, vi har sendt et år,« siger han.