»Jeg ville være ked af det, hvis den lukkede under 1200«

Jørgen Glistrup ville på 2007s sidste handelsdag give markedet et signal om, hvad der var en fair og ordentlig pris for Parken-aktien. Den pris var over 1200, viser en båndet samtale.

Foto: Thorkild Amdi

Parken-sagen buldrer frem og tilbage i retten i disse dage. Anklagemyndigheden fortsætter sin modus operandi med at fremlægge handelsdata og afspille båndede telefonsamtaler mellem Jørgen Glistrup og FIH-traderne.

I en samtale fra december 2007 har Glistrup en samtale, hvor han med egne ord ville signalere en fair og ordentlig pris til markedet.

Samtalen starter med, at Jørgen Glistrup bliver orienteret om bevægelserne i aktien, og hvor meget det er lykkedes FIH at købe. Kursen ligger lige under 1200, og det lykkedes FIH at købe noget til 1190.»Ja. Men altså op til 1200 må I godt købe løs på de her. Det er jo meget små volumer. Der har jeg ikke noget imod at komme over 50 procent,« siger Glistrup
»Nej, okay,« svarer traderen.
»Så bare køb op. jeg ville være ked af det, hvis den lukkede under 1200. Jeg vil faktisk hellere den lidt over 1200.« siger Glistrup
»Ja.«
»Men 1200 ville jeg i hvert fald gerne.« siger Glistrup
»Ja. Jamen Jørgen vi køber stille og roligt videre her.«
Samtalen slutter.

En fair og ordentlig pris

Eftergølende borede anklagemyndigheden ikke overraskende i Glistrups kommentarer om, at han helst ikke ville have, at Parken-aktien lukkede under kurs 1200.

»VI taler om årslukkekursen, og der sender man signaler til markedet. Jeg vil finde det vildlende signaler, hvis jeg ikke viste markedet, at jeg var klar til at købe til kurs 1200 på årets sidste lukkedag. Dagen før var gennemsnitskursen 1205. Jeg er ikke bange for, at den kommer over 1200. På årets sidste lukkedag må vi ikke sende vildledende signaler, og jeg synes, det ville være forkert, hvis ikke vi sender et signal, at vi er klar til at handle på kurs 1200,« siger Glistrup i retten og fortsatte:

»Vi havde en reel efterspørgsel efter egne aktier. Den lå omkring 15.000. Jeg siger, at jeg gerne vil signalere til markedet, at jeg er villig til at betale den pris, jeg har betalt dagen før og dagen før igen. Jeg har ikke noget imod at vise og signalere, at det her er en fair og ordentlig pris.«

Anklagemyndigheden har tidligere fremlagtopgørelser, der viste, at FIH stod for meget store dele af omsætningen i en række lukkeauktioner. Ovenstående handelsdag er dog ikke en del af den tidligere analyserede periode.

Anklagemyndigheden ville dog stadig gerne høre, hvorfor handlen skulle foregå i lukkeauktionen.
»Fordi det er årets sidste dag,« svarede Glistrup

»Har din besked til FIH noget at gøre med, at du som direktør må antages at have en interesse i at kursen var god?« spurgte anklageren.
»Nej. Jeg ved heller ikke, hvad den interesse skulle være. Det er ene og alene et spørgsmål om, at jeg havde en efterspørgsel på egne aktier,« svarede Glistrup.

Alle tiltalte i sagen nægter sig skyldige.