Jay-Z' streaming-aktie ude af kontrol

Aktien bag nylanceret musiktjeneste steg tirsdag med 940 pct. på Stockholm-børsen, selvom aktionærerne om få dage tvinges til at sælge til en langt lavere pris.

Foto: ELSA. Stjerne-rapperen Jay-Z
Læs mere
Fold sammen

Der udspillede sig 49 minutters ustyrlig spekulation på børsen i Stockholm tirsdag formiddag, da Aspiro-aktien turboaccelererede i en stigning på 938 pct.

Kursen gik fra 1,06 krone til 11 kroner, før Nasdaq OMX Stockholm satte ind og stoppede handlen med aktien.

Aspiro, der står bag musiktjenesten Wimp, er ved at blive overtaget af den amerikanske rapmusiker og forretningsmand Jay-Z.

Stigning på 938 pct. eller ej, bliver samtlige Aspiro-investorer allerede torsdag tvunget til at sælge deres aktier i Aspiro til 1,05 kr. til Jay-Z, når selskabet afnoteres fra børsen. Det sker som led i en lovmæssig tvangsindløsning, hvor et ejerskab på over 90 pct. af aktierne i et selskab giver køberen ret til at overtage de resterende 10 pct. af aktierne til samme pris som det oprindelig fremsatte bud. Jay-Z har allerede overtaget 95 pct. af aktierne i Aspiro.

Dagens vilde stigning kan være udløst af den højtprofilerede lancering af musiktjenesten Tidal, der bygger på Aspiros teknologi, ved et stort omlagt event med deltagelse af en lang række musikstjerner som Beyonce, Coldplay, Madonna og Alicia Keys. Tidal skal tage konkurrencen op med den populære tjeneste Spotify.

"Der er grund til at tro, at nogen investorer ikke er opmærksomme på overtagelsen," siger en talsmand for Nasdaq OMX Stockholm til Reuters.

Da der ikke har været tale om en læk af fortrolige selskabsoplysninger, vil ingen handler blive tilbageført, oplyser han. Nasdaq OMX Stockholm har gennem dagen selv kontaktet de handlende mæglere for at sikre sig, at de er informerede om den snarlige tvangsindløsning.

Handlen med Aspiro-aktien blev forsøgt genåbnet tirsdag kl. 15, men uden det store held. Aktien faldt først tilbage til kurs 1,4, men da den begyndte at stige igen og lå i et plus på 183 pct. for dagen lukkede børsen atter handlen.