Japanske Line børsintroduceret med bragende succes

Den japanske app-koncern Line blev introduceret med bragende succes på børsen på Wall Street torsdag, og fredag er turen kommer til Tokyo i koncernens dobbeltnotering i USA og Japan. Og også her er investorernes jubel til at få øje på.

New York Stock Exchange da japanske Line blev børsnoteret. Fold sammen
Læs mere
Foto: VALERIE CAVINESS / HANDOUT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Introduktionsprisen blev fastsat til 32,84 dollar på Wall Street, hvor investorerne tog mod den ny aktie med så stor begejstring, at prisen ramte knap 45 dollar inden noget gevinsthjemtagning satte ind og sende Line til en slutnotering på 41,58 dollar, svarende til 27 pct. over introduktionsprisen.

Og i Tokyo har investorerne taget mod den i Asien så populære besked-app, idet prisen ved åbningen i Tokyo blev sendt helt op til 4900 yen, hvor Wall Streets slutnotering ellers med den nuværende dollar/yen-kurs svarer til ca. 4415 yen.

Introduktionen af Line i USA er med et provenu på 1,3 mia. dollar den største i it-sektoren i år. Der blev solgt lidt over 40 mio. aktier.

På Wall Street blev der omsat ca. 29 mio. aktier i løbet af dagen.

Line har mere end 200 millioner aktive brugere i særligt Japan og andre asiatiske lande. Den japanske app er stort set ukendt i den vestlige verden, men er nummer ét for app-kommunikation i Fjernøsten med en blanding af SMS, Skype og humørikoner.

App'en blev opfundet som alternativ til gængs telekommunikation efter det japanske jordskælv i 2011, hvor mange mobiltelefonlinjer kollapsede.