Jan Bech Andersen klar med pligtmæssigt tilbud til Brøndby-aktionærer

Aktionærerne i Brøndby IF får nu tilbudt at sælge deres aktier til hovedaktionær Jan Bech Andersen, der i forbindelse med en aktieemission i fodboldklubben kom op på en ejerandel på 39,7 pct.

Arkivfoto. Aktionærerne i Brøndby IF får nu tilbudt at sælge deres aktier til hovedaktionær Jan Bech Andersen, der i forbindelse med en aktieemission i fodboldklubben kom op på en ejerandel på 39,7 pct. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aktionærerne i Brøndby IF får nu tilbudt at sælge deres aktier til hovedaktionær Jan Bech Andersen, der i forbindelse med en aktieemission i fodboldklubben kom op på en ejerandel på 39,7 pct. - eller 112.704.396 aktier.

Dermed kom Brøndby-investoren op på en så stor ejerandel, at han skulle fremsætte et pligtmæssigt overtagelsestilbud til aktionærerne i Brøndby IF, hvilket allerede stod klar i forbindelse med kapitaludvidelsen 16. november. Og det er så det, der kommer nu.

- Brøndby IF's bestyrelse vil afgive en redegørelse om købstilbuddet inden for to uger fra dags dato, oplyser Vestegnens blå-gule fodboldklub.

I forbindelse med tilbuddet fortælles det, at "Tilbudsgivers intention er at drive Brøndby IF's hidtidige vision, mission og kerneværdi, således som det er kommet til udtryk i det af Selskabet offentliggjorte materiale i form af Årsrapport 2015 og det i prospektet videre oplyste ønske om at styrke Brøndby IF's sportslige og kommercielle brand."

FOKUS PÅ ØKONOMIEN


Samtidig vil Jan Bech Andersens fokus være, at "drive forretningen på et økonomisk ansvarligt grundlag ved rettidigt at tilpasse omkostningsniveauet til det forventede indtjeningsniveau samt løbende at have et kapitalberedskab, der er tilstrækkeligt til at håndtere eventuelle ekstraordinære omkostninger," fremgår det af tilbudsdokumentet.

Brøndbys økonomiske ambitioner går på, at der senest i kalenderåret 2019 er økonomisk ligevægt. I de første ni måneder af 2016 kunne fodboldklubben fremvise et underskud før skat på 11,7 mio. kr. Forventningerne til hele årets resultat er et underskud på mellem 28 og 32 mio. kr.

I forbindelse med at Brøndby gik ud for at skaffe penge til en slunken pengekasse, sagde Jan Bech Andersen blandt andet som sin investering, at det altid er forbundet med en vis risiko at investere - og at langt de fleste investeringer kræver en god kombination af dygtighed og tålmodighed.

TIDLIGERE BESTYRELSESFORMAND BLEV HOVEDAKTIONÆR

- Jeg skal ikke bestemme, hvad folk investerer i, og det må være op til hver enkelt person at gøre op med sig selv, om man ønsker at investere i Brøndby IF, lød det dengang fra hovedaktionæren, der er tidligere formand for bestyrelsen i fodboldklubben.

- Mit største ønske er, at Brøndby IF bliver en sund og veldrevet forretning, der skaber værdi for sine aktionærer og investorer. Jeg har valgt at investere yderligere i klubben, fordi jeg tror på, at selskabet med Strategi 6.4 kan skabe værdi for sine aktionærer og investorer og dermed også give et positivt afkast af min investering, sagde han.

Brøndby ligger nummer to i Alka Superligaen med 39 point for 20 kampe. På førstepladsen ligger rivalerne fra FC København med 50 point for et tilsvarende antal kampe.

Det pligtmæssige tilbud betyder, at Jan Bech Andersen vil betale 0,55 kr. per aktie i selskabet, som er den samme kurs i forbindelse med kapitalforhøjelsen. Tilbuddet løber frem til 9. januar klokken 16. Og senest 18 timer efter forventes resultatet at blive offentliggjort.

Brøndby-aktien stiger fredag morgen 1,9 pct. til netop tilbudskursen på de 0,55 kr