Jævn afslutning i USA

De toneangivende aktieindekser i USA kunne ikke leve op til gårsdagens positive udvikling. Det industritunge Dow Jones-indeks, der i går satte ny rekord med en lukkekurs på 14.087,8, lukkede i dag i 14.047,31.

Det lidt bredere S&P 500-indeks gik moderat tilbage fra kurs 1.547 til 1.546,63, mens det teknologibaserede indeks Nasdaq ikke kunne leve op til gårsdagens pæne stigning på 1,5 procent, men måtte nøjes med en stigning på 0,22 fra kurs 2.741 til kurs 2.747. Nasdaq kunne tidligere på dagen meddele, at man havde købt Boston-børsen for 328 millioner kroner.

Ellers var dagen præget af udmeldinger fra Morgan Stanley om, at investeringsbanken fyrer 600 medarbejdere i afdelingen for udlån til ejendomme som følge af subprime-krisen. Det fik straks aktiekursen til at stige med 3,6 procent.

Også overraskende dårlige boligtal fra USA satte en dæmper på udviklingen. Antallet af bolighandler i august var 21,5 procent lavere i forhold til samme periode sidste år. Det er et historisk lavt tal, og intet tyder altså på, at der er bedringer på vej på det amerikanske boligmarked.

At de amerikanske aktiekurser alligevel ikke rasler nedad med motorvejsfart skyldes markedets forventninger om, at den amerikanske centralbankchef Ben Bernanke sænker den renten endnu engang på centralbankens næsten møde den 30. oktober.