Iværksættervirksomhed får millionbeløb til at genopfinde bankoplevelsen for de unge

Bankoplevelsen skal ændres for de 15-25-årige. Det vil iværksættervirksomheden, Lunar Way, sørge for. Til formålet har de fået 31 millioner kroner af bl.a. Seed Capital.

Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er en ny konkurrent i byen, og han er ved at have samlet så meget kapital sammen, at han kan blive en reel udfordrer på markedet for digitale bankløsninger. I hvert fald hvis man spørger stifter af Lunar Way, Ken Villum Klausen, selv.

For det hører efterhånden til sjældenhederne, at de 15-25-årige bevæger sig ind i banken, hvis de skal hæve kontanter, overføre pengebeløb eller foretage andre finansielle handlinger på deres respektive bankkonto.

Det har digitale løsninger som bl.a. NemID og MobilePay for længst sat en stopper for. Men de nye apps fra bankerne er ikke tilstrækkeligt til at tilfredsstille den såkaldte millennial-generation. De vil f.eks. ikke vente på, at deres nye dankort kommer 30 dage efter, at de har bestilt det.

Og det er netop den type ønsker, fintech-iværksættervirksomheden, Lunar Way, vil imødekomme. Til det formål har virksomheden netop modtaget en kapitalindsprøjtning på 31 millioner kroner fra bl.a. venturefonden, Seed Capital. Og den kapital stiller Lunder Way i et helt nyt lys, siger stifteren:

»Investeringen placerer os som en relevant udfordrer i et internationalt Fintech-perspektiv. Vi kan nu tage det næste skift på vores mission om at udfordre ikke bare den danske banksektor men også den nordiske,« siger Ken Villum Klausen og tilføjer, at den ny kapital bl.a. skal bruges til gentænke finansielle produkter til kunderne.

»For der er virkelig brug for at hæve niveauet betragteligt,« siger han.

Mangler målrettede løsninger til de unge

Lunar Ways vision har alle dage været, at ændre bankoplevelsen for de 15-25-årige, og den nye kapitalindsprøjtning sætter kun yderligere strøm til de digitale løsninger.

Produktet skal således været et 100 procent anti-formynderisk mobilt modsvar til de almindelige banker, siger Lunar Way.

Det formål vækker genklang hos partner i Seed Capital, Lars Andersen, som står bag de millioner, som nu ruller ind i Lunar Way.

»Der har ikke været noget målrettet produkt til unge mennesker. Opfostret på teknologi forventer denne generation, at de ydelser, de bruger, er bekvemme – og så skal tingene ske hurtigt,« siger Lars Andersen.

Han tilføjer, at stifter af Lunar Way, Ken Villum Klause, er en superiværksætter.

Tidligere på året offentliggjorde Lunar Way deres samarbejde med partnerbanken Nykredit Bank, der administrerer selve bankdelen i Lunar Way. Det samarbejde går i luften mandag og er den model, som fintech-virksomheden vil benytte sig af i de andre nordiske lande.