Italienske banker stryger til tops i Europa

En stribe italienske banker, der udspringer af andelstanken, stiger markant på børsen i Milano mandag. Det sker efter medieomtale af mulige regelændringer for sektoren, rapporterer Bloomberg News.

Foto: ALBERTO PIZZOLI.
Læs mere
Fold sammen

Et udkast til ny lovgivning for andelsbankerne, der typisk går under navnet Banca Populare, viser ifølge den italienske avis Il Sole 24, at den italienske regering vil foreslå at ophæve adgangen til ejer- og stemmeretsbegrænsninger i bankernes vedtægter. De giver typisk hver aktionær en stemme uanset ejerforhold. Samtidig skal det heller ikke være muligt for bankerne at begrænse det antal aktier, aktionærerne kan eje.

- Dette vil genstarte debatten om konsolidering, også fordi fusioner mellem Populari-banker og fælles aktieselskaber vil blive mulige, vurderer Riccardo Rovere, der er analytiker i Mediobanca ifølge Bloomberg News.

På børsen har medieomtalen givet markante stigninger. Hele fem af de seks mest stigende aktier i Stoxx Europe 600-indekset er italienske banker mandag middag. Bedst går det Banca Populare di Milano, der stiger 12,4 pct., efterfulgt af Banca Populare dell'Emilia Romagna med en gevinst på 12,2 pct.