IT-selskab frifindes for insideranklage

Bagmandspolitiet har standset efterforskningen i en sag, hvor IT-selskabet Danventures var blevet politianmeldt af Finanstilsynet for insiderhandel.

Der var tilsyneladende ikke grobund for en anklage om ulovlig insiderhandel mod IT-selskabet Danventures.

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet - i daglig tale Bagmandspolitiet - har valgt at standse efterforskningen i sagen. Det fremgår af et brev stilet til Danventures direktør Henrik Holten Hansen fra 24 juni.

»Begrundelsen for min afgørelse er, at der ikke er rimelig formodning om, at der er foregået noget strafbart,« skriver Bagmandspolitiets chef Jens Madsen i brevet. 

Politianmeldt i 2011

Det var Finanstilsynet, der tilbage i august 2011 politianmeldte Danventures for insiderhandel, men sagen blev holdt hemmelig indtil januar i år af hensyn til politiets efterforskning.

Anklagen gik på, at Danventures ulovligt havde fået oplysninger om, at ejendomsselskabet Schauman Properties tilbage i februar var på vej med en massiv nedjustering og derfor nåede at sælge sin aktiebeholdning i selskabet inden.

Men nu har Bagmandspolitiet altså vurderet, at der ikke er foregået noget strafbart i sagen. Der er således heller ikke rejst nogen sag mod Henrik Holten Hansen eller Niels Adler-Nissen, som var henholdsvis administrerende direktør og bestyrelsesformand i selskabet, der nu er under konkursbehandling.