IT-iværksætteren Erik Damgaards børsnotering fældet af IT-bøvl

IT-iværksætteren Erik Damgaard kommer alligevel ikke på børsen fredag med sit selskab NPInvestor. Børsnoteringen er i sidste øjeblik blevet udskudt.

Foto: Betina Garcia

Efter planen skulle Erik Damgaards firma NPInvestor have været børsnoteret på First North-børsen i København fredag. Det bliver det ikke alligevel. Højst opsigtsvækkende er det en tilsyneladende banal fejl, der er skyld i, at børsnoteringen i første omgang flopper.

Dermed kommer Erik Damgaard ualmindeligt dårligt fra land med sine børsplaner - teknik-knas eller ej.

I en lettere kryptisk meddelelse til fondsbørsen forklarer selskabet, at planen er udskudt »som følge af forkert oplyste tegninger i udbuddet«.  Udskydelsen skyldes, at minimumsudbuddet ikke blev nået som følge af tekniske problemer, fremgår det af meddelelsen.

»Selskabet har imidlertid dags dato den 30. november 2017 modtaget nye oplysninger fra emissionsbanken, der viser, at der desværre var fejl i opgørelsen om tegninger fra den 29. november 2017 om antal tegninger og at den nye opgørelse fra dags dato viser, at minimumsudbuddet ikke er opfyldt,« står der.

Det betyder således, at udbuddet bliver udskudt.

»Aflysningen er ikke udtryk for manglede interesse hos investorer og der er modtaget mange tegninger. Derfor har selskabet besluttet at åbne nyt udbud,« lyder det.

Selskabet åbner nyt udbud fredag den 1. december 2017, som løber til tirsdag den 19. december kl. 23.59.

I det første udbud var det planen at sælge mellem 1 mio. og 1,28 mio. nye aktier til mellem 14 og 18 kr. per aktie, hvilket ville værdisætte selskabet til 118 mio. kr. NPInvestor fortæller ikke, om prisen vil være den samme i det nye udbud.