ISS rygtes børsnoteret til marts

Service-giganten ISS gør et tredje forsøg og går efter en børsnotering til foråret, erfarer nyhedsbureauet Reuters fra tre unavngivne kilder.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Det lykkedes ikke i 2011, og det lykkedes ikke i 2007, men i 2014 gør ISS et tredje forsøg på en børsnotering.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters kilder går servicekoncernen på børsen til marts. EQT og Goldman Sachs, der har ejet ISS siden 2005 har ingen kommentarer.

ISS har 500.000 ansatte og er dermed verdens fjerdestørste arbejdsgiver. Selskabet vurderes at kunne få en markedsværdi på 50 milliarder danske kroner.

Denne gang er det Goldman Sachs og UBS, der står for at få gennemført børsnoteringen. UBS erstatter dermed Morgan Stanley, som var en af lederne af børsnoteringen sidste gang. Morgan Stanley er imidlertid stadig en del af salgskomitéen sammen med Nordea og Barclays.

Det er ikke nogen hemmelighed, at servicekoncernen vil gøre endnu et forsøg på at komme på børsen. Selskabet selv vil dog ikke sige mere, end at noteringen ikke bliver i 2013.

»Vi er i gang med forberedelserne til en notering. Der er dog ikke taget nogen beslutning herom. En eventuel børsnotering bliver som tidligere kommunikeret ikke i 2013,« siger Morten Hummelmose, partner i EQT til Børsen torsdag aften.

En kilde skyder over for Børsen på, at ISS går 'public'. efter årsregnskabet den den 12. marts næste år. Jo hurtigere børsnoteringen kommer på skinner, jo mere af det eksisterende prospekt vil kunne genbruges, lyder ræsonnementet.

»Forskellen mellem nu og sidst var, at børsnoteringen i virkeligheden var en stor refinansiering, mens den med den langt lavere gæld nu mere har karakter af en reel børsnotering,« siger kilden med tæt kendskab til børsnoteringen til Børsen.

Bliver det til en børsnotering i marts kan ISS næsten præcis ramme årsdagen for sit seneste forsøg.
Torsdag den 17. marts 2011 meddelte servicekoncernen, at man trak sig ud af den annoncerede børsnotering. På det tidspunkt var der bare 15 timer til handlen med den nye ISS-aktie skulle være startet på fondsbørsen i København.

Det var uro og lurende panik på de finansielle markeder, der tog pusten fra ISS. Lige nu er stemningen på aktiemarkederne anderledes venlig, og vurderes at kunne give børskandidaten en god landing.