ISS-konkurrent skyder til tops efter pæne væksttal

ISS' franske branchekollega Sodexo er med helt i toppen på de europæiske aktiemarkeder torsdag med en stigning på knap 6 pct.

ISS' franske branchekollega Sodexo er med helt i toppen på de europæiske aktiemarkeder torsdag med en stigning på knap 6 pct. Fold sammen
Læs mere

Aktien har været under pres siden en grum nedjustering i marts, men med torsdagens fremgang ligger den i det højeste niveau siden den nedtur på 16 pct. på en dag.

Årsagen til de bedre takter er selskabets salgstal for april, maj og juni, der viste en organisk vækst på 1,6 pct. Der var især stor fremgang i sektoren Business & Administrations, som høstede tocifret vækst i de nye markeder: Afrika, Asien, Australien, Mellemøsten og Latinamerika. Det var bedre end forudset i markedet.

»Overraskelsen til den gode side, selv om den var lille, kan ses positivt taget i betragtning af sektoren og de lavere forventninger, som skyldes nylige nedjusteringer på området,« skriver Goldman Sachs-analytiker Daria Fomina ifølge Bloomberg.

Også andre analytikere kommer med ros til Sodexos tal, som af Bernstein beskrives som »opmuntrende«. Det er samtidig med til at trække andre virksomheder i branchen, for eksempel franske Elior og britiske Compass, op på børsen torsdag.

I Danmark finder man også ISS, der tilbyder nogle af de samme tjenester som Sodexo. Den topplacering skyldes dog nok mere banken Credit Suisse, der indleder dækning af ISS med anbefalingen "outperform", end de franske regnskabstal, mener analytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank.

»Men Sodexos tal peger i retning af et godt underliggende forretningsklima, og det tror jeg også, vi vil se i ISS' kommende regnskab,« vurderer Søren Løntoft Hansen.

»Det virker som om, at Sodexo her i det seneste kvartal trods alt har fået vendt noget af den dårligere udvikling fra tidligere. Men det var også mit indtryk, at de problemer var mere virksomhedsspecifikke end relateret til branchen,« tilføjer analytikeren.

ISS stiger 0,9 pct. til 217,20 kr.

/ritzau/FINANS