ISS i største kursfald i år efter Novartis-nyt

Foto: STINE JACOBSEN

ISS indtager fra handelsstart mandag placeringen som bundprop i det danske C25-indeks med et fald på 6,9 pct. til 197,20 kr.

Det sker, efter at selskabet tidligere på morgenen har meddelt, at det formentlig ikke får forlænget sin kontrakt med medicinalselskabet Novartis, når den udløber ved årsskiftet.

Ifølge chefaktieanalytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand kommer nyheden ikke på et godt tidspunktet for selskabet.

»ISS er ved at genvinde tilliden til investorerne på ny strategi - og at de kan levere højere organisk vækst end historisk. Den historie var ved at finde fodfæste i markedet og får et skud for boven her til morgen,« skriver han i en kommentar.

»Alle kontrakter kan ikke altid vindes, og i den optik er det ikke en kæmpe katastrofe. Resultatmæssigt er det heller ikke noget, der bør ændre markant ved estimater. Vi er dog bange for, at aktien dør rent kursmæssigt i den kommende tid. Investorer vil se bedring i resultater, før de igen køber ind i historien og ikke på forlods,« fortsætter han.

Ifølge Bloomberg News er morgenens fald det største for ISS-aktien i år.

/ritzau/FINANS