ISS-handel truet af kollaps

G4S’ opkøb af ISS er truet, nu da endnu to stor-aktionærer slutter sig til den voksende liste af utilfredse investorer.

Aktionærer, som ønsker at stikke en kæp i hjulet på G4S’ overtagelse af ISS, nærmer sig den altafgørende grænse på 25 procent af stemmerne. Dermed skal G4S-topchef Nick Buckles (nederst på trappen) og ISS-topchef Jeff Gravenhorst (skråt bag Buckles) for alvor til at krydse fingre forud for den altafgørende generalforsamling i London på onsdag. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Panderynkerne må være meget tydelige hos topcheferne i G4S og ISS. Det 44 mia. kroner store opkøb af ISS møder endnu en gang modstand, da yderligere to storaktionærer i G4S melder klart ud, at de vil stemme imod opkøbet, når storaktionærerne skal til stemmeurnerne på den ekstraordinære generalforsamling på onsdag. Her skal G4S sikre 75 pct. af stemmerne, hvis handlen endegyldigt skal gå igennem.

Det er de to britiske kapitalforvaltere og storinvestorer i G4S, Artemis og Schroeders, der til den engelske avis Telegraph fortæller, at de vil stemme imod handlen. Det lægger dermed et stigende pres på G4S’ chancer for at lukke handlen, der efterhånden svinder ind.

Artemis og Schroders, der ejer henholdsvis to og 1,35 pct. af G4S’ aktier, slutter sig til en anden britisk kapitalfond Parvus Asset Management som navngivne modstandere af handlen. De danske investorer, som ejer omkring ti pct. af aktierne, har også udtrykt en vis skepsis. En af dem er BankInvest, som allerede klart har udtrykt, at de vil stemme imod handlen.

Det vækker en vis bekymring hos G4S, men man holder fast i strategien, og der venter et stort overtalelsesarbejde frem mod onsdag.

»Selvfølgelig er vi bekymrede, for vi vil gerne have, at alle investorer og aktionærer vil godkende planen. Det er blandede tilbagemeldinger, vi får fra investorerne. Det er en stor og kompleks handel, men vi vil fortsat prøve at overbevise vores investorer frem mod onsdag om, at det er en god handel, der er i deres interesse,« siger en talsmand for G4S.

Han fastholder, at man ikke kan drage konklusioner, fordi G4S endnu ikke har et fuldt billede af investorernes tilbagemeldinger.

»Og så længe vi ikke har det, fortsætter vi med vores strategi og den planlagte generalforsamling på onsdag,« siger han

Den næststørtste investor, Harris Associates fra USA, der sidder på seks pct. af aktierne, er også skeptisk.

Chef for investeringer i Harris Associates, David Herro, siger til Bloomberg, at »den væsentligste årsag til værdiødelæggelse er fusioner og opkøb« og puster dermed til rygterne om en stor handel, der kan være tæt på sammenbrud.INFOshop: Se profilen for den nye CEO