ISS-chef: Vi har altid børs-planer klar i skuffen

Gårsdagens refinansierings-manøvre har ikke direkte noget med en forestående børsnotering at gøre. Jørgen Lindegaard savner stabilitet på børsen.

Foto: Søren Bidstrup / Scanpix. Direktør i ISS Jørgen Lindegaard
Læs mere
Fold sammen
Hvornår fisker Jørgen Lindegaard børsprospektet op ad skrivebordsskuffen, trasker ud i kopirummet og sender en meddelelse til fondsbørsen om, at nu er dagen kommet, hvor ISS-aktierne igen skal kunne handles på børsen?

Det har været spørgsmålet i flere år på den danske finansscene, hvor det forventes, at de nuværende ejere sender rengøringskæmpen retur på børsen, da de store gældsfinansierede kapitalfonds-opkøb ligner en saga blot, og ISS har nået en størrelse, hvor en industriel overtagelse heller ikke ligger lige for.

Gårsdagens meddelelse fra ISS om, at man i særdeles god tid har refinansieret en del af sin gæld kunne ligne de første indledende manøvrer til at gøre sig klar over for investorerne på børsen, men det er bestemt ikke tilfældet, siger topchef Jørgen Lindegaard til Business.dk.

”Refinansieringen hænger slet ikke sammen med en klargøring i forhold til at gå på børsen. For os handler det om at være i god tid og da kreditmarkederne er åbne nu, så gjaldt det om at handle og få sikret os en god finansiering,” siger Jørgen Lindegaard til Business.dk.

Der mangler stabilitet
Men den dag I skal på børsen igen, er det vel noget som investorerne bider mærke i. Hvordan er jeres kapitalstruktur er skruet sammen?

”Jo, det er da et tema, men som sagt er vores bevæggrunde for refinansieringen ikke at en børsnotering er på trapperne. Men det er generelt ikke noget, som jeg kan sige noget om, det er et ejer-anliggende,” siger Jørgen Lindegaard.

Hvordan ser I på børsmarkederne p.t. Er de parat til en stor notering af ISS?

”Helt overordnet set kan man vel sige, at der skal stabilitet til over en længerevarende periode. Men når markederne er åbne igen og parat til børsnoteringer, så er det en beslutning, som vores ejere skal træffe”.

Men I har vel børs-planerne liggende klar i skuffen, så I kan rykke, når timingen er den rigtige?

”Det er korrekt. De ligger altid klar i skuffen,” siger Jørgen Lindegaard.

ISS blev i foråret 2005 købt af børsen af kapitalfonden EQT og Goldman Sachs Capital Partners i en opsigtsvækkende handel. Dengang var man ikke vant til, at kapitalfondene foretog så store handler – senere samme år kom så afnoteringen af TDC hvor hele 5 kapitalfonde slog sig sammen.

Heller ikke hos ledende partner hos EQT i Danmark, Peter Korsholm, der også er bestyrelsesmedlem i ISS, ser man nogen grund til at arbejde på en børsnotering p.t.

”Vi ser ikke en speciel god grund til at skulle gå på børsen, som markederne er p.t. Det er svære forhold. Vi mener, at vi har et godt selskab, som vi fortsat kan tilføre værdi, så vi tager det stille og roligt. En børsnotering er slet ikke på agendaen for os,” siger Peter Korsholm.

Men det siger de fleste kapitalfonde jo, at de ikke har travlt med at sælge. Men jo længere tid I ejer en virksomhed, jo større krav stiller det vel til Jer som ejere, at I konstant skal forrente den kapital I har investeret?

”Det er rigtigt, men så længe vi føler, at vi kan tilføre værdi, så har vi ikke travlt. Det kan godt være, jeg ser anderledes på det om tre år, men for nærværende så har vi ikke spor travlt i forhold til en exit,” siger EQT-repræsentanten.