ISS-aktien kan reagere svagt negativt på HP-nyhed

ISS står til at få reduceret noget af det kontraktomfang, som selskabet har haft med den amerikanske teknologigigant HP, efter at kunden har gennemført en opsplitning og fusioneret visse aktiviteter ind i et nyt selskab.

Det kan måske ramme aktien svagt negativt i torsdagens handel, mener aktieanalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank.

- Det er selvfølgelig en negativ nyhed, fordi det er en stor kontrakt, og en kontrakt som de også fremhæver, når man ligesom skal se på, hvad det er, ISS kan levere med fokus på samlede integrerede løsninger til kunderne. Der er den her kontrakt vigtig, siger Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

HP blev i 2015 splittet i to selskaber, henholdsvis HP Enterprise og HP Inc., og i april 2017 færdiggjorde HP Enterprise en udstykning og en fusion af sin Enterprise Services-forretning med CSC i et nyt selskab under navnet DXC Technology.

Det nye selskab har imidlertid valgt at fortsætte med serviceleverandøren fra den tidligere CSC-forretning. Som et resultat af udstykningen til HP Inc. og DXC Technologi venter ISS en afgrænsningsreduktion med disse to enheder, skrev ISS i en meddelelse onsdag aften.

Omsætning fra services, ISS leverer til de to udstykkede selskaber, var i 2016 omkring 2 pct. af den totale omsætning i ISS. Men der er usikkerhed om rækkevidden af services og den associerede omsætning, som ISS vil fastholde, ligesom der er usikkerhed om timingen for reduktionen, fortalte ISS endvidere.

Sidste år omsatte ISS for 79,2 mia. kr. og realiserede en driftsmargin på 5,77 pct. En omsætning på 2 pct. af totalen svarer dermed til 1,58 mia. kr., hvilket med en margin på 5,77 pct. kan give en indtjening på 91 mio. kr.

- Nu må vi så se, hvor meget der skal reduceres i omfanget af services til de her to udstukne selskaber. Det er jo gamet i den branche, hvor ISS opererer, at der vinder man kontrakter, og der bliver også reduceret i nogen kontrakter. Men det er jo ikke noget der rammer dem i 2017, siger analytikeren.

ISS' services til Hewlett Packard Enterprise er upåvirket og løber for nærværende indtil udgangen af 2018. Disse services genererede sidste år 1,5 pct. af ISS -gruppens omsætning.

ISS venter i øvrigt ikke væsentlig påvirkning på 2017-omsætningen og fastholder forventningerne til året.

/ritzau/FINANS