Investorernes søgen efter sikkerhed gav rentefald

De amerikanske statspapirer steg tirsdag, mens renten tilsvarende faldt.

Frygten for en eller anden form for militær aktion fra USA's side i Syrien synes at være forestående, og investorerne flygtede fra de risikobetonede aktiver til den relative sikkerhed i amerikanske T-bonds.

Den toneangivende amerikanske statsobligation - den 10-årige T-bond - sluttede med en rente på 2,71 pct., hvilket var 8 basispoint eller 0,08 pct.point lavere end mandagens slutniveau.

- Situationen med Syrien synes at ville udløse en aktion, og det giver efterspørgsel efter sikkerhed, siger obligationschef Larry Milstein fra RW Pressprich & Co. i New York til Bloomberg News.

Rentefaldet kom på trods af en overraskende høj tillid blandt de amerikanske forbrugere. Ifølge det amerikanske Conference Board steg tillidsindekset til 81,5 fra 81,0 måneden før. Til sammenligning var der ventet et fald til 79,0 ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News.

Tirsdagens auktion over 34 mia. dollar to-årige obligationer gav en rente på 0,36 pct. Bid-to-cover ratio, der måler efterspørgslen ved at sammenligne de samlede bud med mængden af ​​udbudte værdipapirer, endte på 3,21, mod en ratio på 3,41 ved de seneste ti auktioner.

De indirekte bydere, der blandt andet tæller udenlandske centralbanker, købte 19,3 pct. af udbuddet mod 25,5 pct. ved de seneste 10 auktioner.

Onsdag kommer for 35 mia. dollars af de fem-årige papirer uden hammeren, og torsdag afsluttes ugens auktioner med salg af 29 mia. dollar syvårige T -bonds.

Onsdag morgen stiger renten på den 10-årige T-bond på markedet i Tokyo. Her handles den toneangivende T-bond med en rente på 2,73 pct.

- Det er interessant, at de amerikanske 10-årig papirer er svækket givet den geopolitiske udvikling. Fokus er allerede flyttet til dataene for nytilmeldte ledige, som vi anser for at være de vigtigste for forventningerne til ikke bare en nedtrapning fra Federal Reserve i september, men også forventningen om, hvornår Fed har tilstrækkelig tillid til opsvinget - og i sidste ende løfter de korte renter, siger obligationschef Tony Morris fra ANZ Bank i Sydney til Bloomberg.

Onsdag kan investorerne se frem til offentliggørelsen af data for igangværende bolighandler.