Investorerne strømmer til Egypten på grund af "rabat" på aktier

Det egyptiske aktiemarked fortsætter sit ridt op, på trods af at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, i december valgte at hæve renten. Og turen op kan fortsætte ind i 2017, skriver Bloomberg News.

Foto: KEVIN LAMARQUE.
Læs mere
Fold sammen

Egypten valgte 3. november i år at lade sin valuta - det egyptiske pund - flyde, og det har betydet den største tilstrømning af udenlandske investeringer i aktiemarkedet siden det arabiske forår i 2011.

Det svage pund har været ensbetydende med en "rabat" på omkring 34 pct. på handler på det toneangivende egyptiske EGX 30-indeks.

Egypten er dermed "koblet fra den negative indvirkning på nye markeder som følge af stigende amerikanske renter og en stærkere dollar," siger Mohamad Al Hajj, strateg hos EFG-Hermes Holding, til Bloomberg News.

Det 32 mia. dollar store børsmarked vil give investorer positive afkast i dollar næste år, vurderer Al Hajj, i forbindelse med at de egyptiske politikere er begyndt at indføre tiltag, der skal stimulere væksten i landet.

Man har blandt andet hævet brændstofpriserne, vedtaget en ekstra moms, og man planlægger at stoppe lønstigninger i det offentlige. Og det er alt sammen tiltag, der var med til at sikre et lån fra Den Internationale Valutafond, IMF.

EGX 30-indekset ligger til at stige med 3,4 pct. tirsdag til det højeste niveau, siden Bloomberg News begyndte at følge indekset tilbage i 2008. Udenlandske investorer har været nettokøbere for mere end 300 mio. dollar i aktier siden 3. november.