Investorerne skal ikke nyde noget af græske statsobligationer

Den græske finansministers charmetur rundt i Europa får ikke investorerne til at flokkes om landets statsobligationer. Men aktierne er steget lidt.

Den græske finansministers tur rundt i Europa for at lave aftaler med europæiske ledere om landets økonomiske fremtid har ikke fået investorerne til at købe landets statsobligationer. Der imod er der mere positive meldiger fra det græske aktiemarked, som har vist stigninger onsdag, ligesom der er sket et kursløft på flere andre europæiske markeder, skriver Wall Street Journal.

Men ifølge nyhedsbureauet Bloomberg er interessen for at låne Grækenland penge via obligationer  mildt sagt begrænset. Buddet efter græske statsobligationer i den seneste auktion har ikke været lavere siden 2006.

Papirerne, der har en løbetid på seks måneder, trak en rente på 2,75 pct., og bid-to-cover, altså efterspørgslen set i forhold til udbuddet, landede på 1,3, hvilket altså ifølge Bloomberg er den ringeste efterspørgsel siden 2006, før både finans- og gældskrisen.

Premierministeren, der også holder møder med EU-lederere, har afløst den nye græske regerings oprindelige provokerende krav af mere kompromissøgende forslag. Den græske regering mangler stadig at mødes med den tyske regering, der ses som landets barskeste långiver.