Investorerne købte ind med begge hænder

Det blev til solide stigninger på de amerikanske børser onsdag, da det sene politiske kompromis omkring den finanspolitiske afgrund, den såkaldte fiscal cliff, sendte et lettelsens suk gennem markedet.

Med den mindskede usikkerhed og det nye år var døren åbnet for køberne, der sendte penge i markedet.

Det tunge Dow Jones-indeks steg med 2,4 pct. mens S&P500 og Nasdaq rejste sig med 2,5 og 3,1 pct. Samtidig var volumen godt en tredjedel større end de seneste 100 dages gennemsnit.

- Vi solgte ud på usikkerheden omkring den finanspolitiske afgrund, og den er nu fjernet. Derfor bliver markedet genvalueret baseret på den underliggende økonomiske udvikling. Her har nøgletallene været ganske gode, siger chefinvesteringsstrateg hos Wells Capital Management James Paulsen til Bloomberg News.

De amerikanske politikere blev ikke enige om en større, langsigtet pakke omkring gældsreduktion i landet. Politikerne blev dog enige om en aftale, der stopper store dele af automatiske skattestigninger og finanspolitiske stramninger, der truede med at skære op mod 5 pct. af BNP, i en kort periode.

- Det, der har hængt over markederne i de seneste måneder, er endelige blevet fjernet. Dagens stigninger er 100 pct. grundet den politiske aftale, og folk køber ind med begge hænder, siger direktør i Knights Capital Group Sean Kelly til CNN Money.

Det var specielt de cykliske aktier, der havde medvind på den amerikanske børs. I Dow Jones steg aluminiumsproducenten Alcoa med 3,6 pct., Caterpillarmed 4,3 pct. og United Technologies med 2,4 pct.

Også finansaktierne havde tur i den. Finansaktierne i S&P500 steg samlet 2,88 pct. Blandt bankerne steg Citigroup med 4,3 pct., Bank of America med 3,7 pct. og Wells Fargo med 2,6 pct.

U.S. Steel, landets største stålproducent, steg med 8,6 pct. til 25,89 dollar. Aktien var ikke blot hjulpet af løftet i de cykliske aktier med fik også en outperform-anbefaling med på vejen fra Credit Suisse, der forventer vækst i efterspørgslen.