Investorerne kigger mod bookmakere før britisk afstemning

Når det drejer sig om politiske prognoser og forudsigelser forlader investorerne sig på bookmakerne frem for meningsmålingerne, og det er også tilfældet forud for den britiske EU-afstemning.

Foto: WILL OLIVER

Det skriver Wall Street Journal.

Porteføljeforvalterne ignorerer stort set de politiske meningsmålinger, og kigger i stedet i retning af bookmakernes odds. Meningsmålingernes ry er blakket efter flere fejlskud ved de seneste valg. Eksempelvis viste meningsmålingerne forud det britiske valg i maj 2015 et dødt løb, mens selve valget endte med en klar konservativ sejr.

- Jeg kigger ikke rigtigt på meningsmålinger. Mit vigtigste mål kommer fra betting-markederne, hvor der faktisk bliver satset penge på de her emner, siger Roger Hallam, investeringsdirektør for valuta hos JPMorgan Asset Management, til Wall Street Journal.

Betting-markederne signalerer en sandsynlighed for, at Storbritannien bliver i EU, på omtrent 70 pct. Til sammenligning viser meningsmålingerne forskellige resultater - eksempelvis viser hjemmesiden WhatUKthings.org en sandsynlighed på 54 pct. for et britisk medlemskab af EU efter afstemningen.

Afstemningen finder sted 23. juni, og analytikere venter blandt andet, at det britiske pund kan blive markant svækket i tilfælde af et såkaldt "brexit".