Investorerne holder vejret før »super-onsdag«

Investorerne holder sig på sidelinjen, mens de venter på startskuddet til en ny regnskabssæson og et afgørende Brexit-topmøde.

Fokus er rettet mod mod ECB-mødet i morgen og Brexit, hvor May i dag mødes med Merkel og Macron. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brendan McDermid/Reuters/Ritzau Scanpix

Godmorgen,

Der var en blandet tendens på det amerikanske aktiemarked mandag. Boeing og General Electric trak Dow Jones-indekset i minus, mens Nasdaq-indekset og S&P 500 lukkede i plus. Det var dermed ottende dag i træk, at det brede S&P 500-indeks steg – indeksets længste række af stigninger i træk siden oktober 2017.

Det skal du vide, inden markedet åbner:

 1. Oliepriserne steg mandag til det højeste niveau i fem måneder. Prisen på en tønde amerikansk olie, også kendt som WTI, steg med 0,4 pct. til 63,30 dollar, mens prisen på en tønde Brent-olie også steg 0,4 pct. til 70,60 dollar. Råvarepriserne er blevet styrket på grund af fortsatte produktionsnedskæringer fra Organisationen for olieeksporterende lande, Opec, og dets allierede, amerikanske sanktioner over for Iran og Venezuela samt bekymring for den globale handel. Samtidig har en forværret sikkerhedssituation i Libyen skabt øget nervøsitet om forsyningen fra den store olieproducent. »Situationens flygtige karakter betyder, at risikoen, for at kampe kan sprede sig til oliefelterne, er stigende i løbet af dagen,« siger Jasper Lawler, researchchef hos London Capital Group, til CNN Business.
 2. De asiatiske aktiemarkeder ligger blandet tirsdag morgen. Investorerne venter på sidelinjen forud for ugens kommende centrale begivenheder med starten på den amerikanske regnskabssæson og endnu et afgørende Brexit-topmøde som et par af hovedpunkterne. Den britiske premierminister, Theresa May, mødes i dag med den tyske statsleder Angela Merkel og franske ditto Emmanuel Macron. Dagen i morgen går i investorkredse under navnet »super-onsdag«, hvor Den Europæiske Centralbank (ECB) holder møde. »Investorerne er på udkig efter den næste katalysator, der forhåbentlig vil tage aktiemarkeder højere op, men markedsdeltagerne er meget forsigtige, da vi har haft et så godt forløb for aktier, at vi måske ser en skarp korrektion,« siger Nick Twidale, handelschef i Rakuten Securities Australia til Reuters.
 3. USAs præsident, Donald Trump, har i nat dansk tid truet med at indføre importtold på flere varer fra EU. Det er amerikanernes vurdering, at franske Airbus får uretmæssige subsidier. Markedsreaktionen har dog været moderat med små udsving. I Asien er de fleste aktieindeks steget, mens aktiefutures tyder på en sidelæns åbning i Europa, skriver Jyske Bank. Renter ventes at åbne med små stigninger efter meget moderate bevægelser mandag.

  Markederne lige nu

  Asien
  Hong Kongs Hang Seng: +0,3 pct.
  Kinas Shanghai Composite: +0,1 pct.
  Japans Nikkei 225: +0,1 pct.
  Sydkoreas Kospi: +0,3 pct.

  Europa (futures)
  Euro Stoxx 50: 0,0 pct.
  Tysklands DAX 30: -0,2 pct.
  Storbritanniens FTSE 100: 0,0 pct.

  USA (futures)
  S&P 500: -0,1 pct.
  Nasdaq: -0,1 pct.
  Dow Jones Industrial Average: -0,1 pct.