Investorerne flygter fra Royal Unibrew

Royal Unibrew-aktien er faldet næsten 70 procent i år, og investorerne har især vendt bryggeriet ryggen, efter et voldsomt skuffende årsresultat. Investeringsbanken Carnegie trodser dog strømmen og køber stort op i bryggeri-aktier.

Siden årsskiftet er Royal Unibrew-aktien, der i dag ligger i kurs 36, faldet hele 69,6 procent, men størstedelen af faldet, nærmere bestemt 66,9 procent, er sket siden den 26. februar. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bryggeriet Royal Unibrew får fortsat svære tæsk på aktiemarkedet, og på bare en måned er aktien styrtdykket.

Siden årsskiftet er Royal Unibrew-aktien, der i dag ligger i kurs 36, faldet hele 69,6 procent, men størstedelen af faldet, nærmere bestemt 66,9 procent, er sket siden den 26. februar.

Her offentliggjorde bryggerikoncernen, der står bag ølmærker som Faxe og Royal, et skuffende resultat for 2008, der bød på et underskud på 453 millioner kroner før skat.

Carnegie køber op
Faldet er voldsomt forhold til det overskud på 220,2 millioner kroner Royal Unibrew realiserede i 2007, og investorerne har altså kvitteret for det dårlige resultat ved at sende kursen drastisk ned.

Det er dog ikke alle der har vendt ryggen til Roayl Unibrew. I en fondsbørsmeddelese i dag meddeler Valot Investment Holding, der er et helejet datterselskab af investeringsbanken Carnegie, at man har købt 300.000 aktier i Royal Unibrew.

Carnegie sidder dermed på 313.000 af aktierne i bryggeriet, svarende til 5,6 pct. af aktiekapitalen, men investeringsbankens tiltro til det Faxe-baserede bryggeri smitter umiddelbart ikke af på kursen. Royal Unibrew-aktien falder i dag med 0,6 procent.