Investorer: Vestas er ikke længere en risikabel aktie

Vestas' topchef Anders Runevad har fået sat så meget skik på virksomheden, at det ikke længere er en risikabel investering, mener en række investorer.

Foto: Thomas Lekfeldt. Efter svenske Anders Runevad har overtaget efter Ditlev Engel er der kommet styr på Vestas, mener en række investorer.
Læs mere
Fold sammen

Vestas er i dag en markant anderledes virksomhed, end da Anders Runevad overtog roret i 2013. Der er siden blevet outsourcet, solgt fra og unødvendige omkostninger er barberet væk. Således er Vestas ikke længere en risikabel aktie, lyder meldingen fra investorer og eksperter. Det skriver Børsen.

- Vestas er gået fra en virkelig højrisikoaktie til en mere almindelig, stabil aktie, og derfor kan man regne med markant lavere kursudsving end tidligere, siger Jesper Langmack, Vestas-aktionær og investeringsdirektør i PFA Pension, til Børsen.

Udviklingen i Vestas medfører ifølge analytikere, at Vestas i dag blot behøver at modtage ordrer for mellem 3500 og 4000 MW for at skabe et nulresultat. For to år siden var det tal 6000 MW.

- Det gør, at Vestas bør være i stand til at levere et nul på driften, selv hvis de kun leverer 3500 MW nye ordrer. Det kommer selskabet til at ligge langt over i både 2014, 2015 og 2016, spår Daniel Patterson, der er porteføljemanager i Danske Invest over for Børsen.

Daniel Patterson vurderer endvidere, at den store omstrukturering og effektivisering i Vestas endnu ikke er fuldt ud indpriset i Vestas-kursen, da aktien fortsat bliver opfattet som en højrisikoaktie.

Siden Anders Runevad tiltrådte som topchef i Vestas i 2013, er aktien steget med 159 pct., og lukkede onsdag i kurs 273,5.