Investorer vender sig igen mod bankobligationer

Fem år efter at have fået brændt fingrene i finanskrisen, favner investorerne igen bankobligationer - det driver priserne op, og bringer forrentningen ned.

For første gang siden 2007 er dollar-denominerede obligationer udstedt af banker over hele verden på grænsen til at kaste mindre af sig end industrivirksomheder. Det skriver Wall Street Journal tirsdag.

- Industrielle regnskaber har nået deres højdepunkt og begynder nu at gå tilbage. Men på den økonomiske side har du en meget lavere markedsvolatilitet, og det leder til bedre resultater, siger Justin D'Ercole, chef for USAs investment-grade konsortium hos Barclays, til Wall Street Journal.

Ifølge Justin D'Ercole markerer det en markant forandring i investorernes appetit. Men det kunne også markere en tilbagevenden til, hvad der før finanskrisen blev opfattet som normalt, fordi banker - i forhold til virksomheder traditionelt set har været opfattet som mere sikre at investere i. Han forventer, at flere investorer vil flokkes til de finansielle virksomheder i år, idet bankerne bliver ved med at understøtte deres balance, til dels for at imødekomme nye reguleringer.

Hertil kommer, at industrivirksomheder kommer under pres fra investorerne for at sætte gang i udbyttebetalinger, udvide aktietilbagekøb samt fusionere med eller opkøbe virksomheder. Obligationsejere bryder sig ikke om nogen af de tre aktiviteter, fordi de tærer på virksomhedernes likvide midler, der ellers kunne være blevet hensat til fremtidig ydelse på gæld.