Investorer varsler sager mod Petrobas

En række investorer er parat til at hive det statsejede brasilianske olieselskab Petrobas i retten i både Spanien og Holland.

Foto: SERGIO MORAES. Petrobas olieplatform.
Læs mere
Fold sammen

Investorerne har tabt penge på grund af den verserende korruptionssag mod Petrobas, lyder det i en pressemeddelelse fra International Securities Associations and Foundations Management Company.

Sagen om både svindel og bestikkelse i selskabet kom frem i lyset i 2014 og medførte store nedskrivninger og bratte dyk i Petrobas-aktien. Samtidig var Petrobas selv aktiv i at søge investorer i Europa og angav, at selskabet var klar til at følge europæiske retningslinjer, hedder det videre.

Der er i de to lande oprettet organisationer, der samler de ramte investorer. I Holland har Stichting Petrobas Compensation Foundation skrevet til Petrobas og opfordret selskabet til at indgå i en dialog om en muligt forlig. Hvis ikke det lykkes, er organisationen klar til at gå rettens vej.

Petrobas har flere afdelinger i Holland, og flere af de forretningsområder, der er omfattet af skandalesagen, ligger i Rotterdam.

I Spanien har Asociacion de Afectados de Petrobas forberedt en anmeldelse af selskabet, som vil blive afleveret i løbet af de kommende uger.

Der har også kørt sager mod Petrobras i USA, der omhandler selskabets ADS-notering i landet.