Investorer træder på bremsen efter rally

Investorerne på det amerikanske aktiemarked tog sig tirsdag en puster, efter at aktierne i en længere periode er steget konstant, så de mandag nåede det højereste niveau i ni måneder.

Foto: Scanpix
Dagen bød ellers på en række positive nyheder. Amerikanernes personlige indkomster faldt godt nok i juni mere end ventet. Men det afholdt dem ikke fra at bruge flere penge, end analytikerne havde spået.

Også fra boligmarkedet, der i sin tid startede hele kreditkrisen, kom der positivt nyt. Boligsalget er således steget meget mere end øknomerne havde estimeret.

På selskabsfronten kunne Toyota melde om et mindre tab i det forgangne kvartal end ventet, hvorefter bilproducenten opjusterede sine forventninger til hele året - dog lyder prognosen fortsat på underskud.

Og Pepsico-aktien steg, efter at læskedrikgiganten forhøjede sit købstilbud på sin flasketapper fra 6 til 7,8 milliarder dollar.

Den afventende dag endte med et plus på Dow Jones Industrials-indekset på 0,36 pct.. S&P 500 steg 0,30 pct., og Nasdaq faldt 0,13 pct.